Met hulp van Paddls kan Kevin nu starten bij zijn droombaan

8 juni 2023 | leestijd: 3,5 minuten

Toen Kevin 6 jaar geleden startte bij Paddls had hij al ruime sales ervaring. Niet zo gek dus dat hij snel doorgroeide en voor mooie klanten aan de slag mocht. Daarna stelde hij zichzelf als doel om aangenomen te worden door een grote IT-organisatie en wachtte geduldig zijn kans af. Volgende maand gaat zijn droom, mede dankzij zijn ervaring bij Paddls, in vervulling: dan start Kevin bij SAP Nederland!

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben Kevin, 35 jaar en woonachtig in Roosendaal. Ik houd van muziek dus ik ga in m’n vrije tijd regelmatig naar festivals. Verder sport en reis ik graag.

Hoe lang werk je al bij Paddls?

Inmiddels 6 jaar, vanaf maart 2017. Daarvan ben ik wel een jaar weggeweest. Ik kreeg namelijk een mooi aanbod om als ZZP’er aan de slag te gaan, alleen dat bleek uiteindelijk minder mooi te zijn dan mij was beloofd. Toen heb ik Paddls gebeld met de vraag of ik terug mocht komen. Als je bij het vertrouwde terug kan komen waar het goed beviel, dan doe je dat natuurlijk.

Hoe is je groeipad bij Paddls verlopen?

Toen ik begon had ik al een aantal jaren ervaring in de sales, maar de toenmalige Businessunit Manager wilde me toch graag eerst zien in een startfunctie. Op mijn eerste beldag had ik gelijk een lead, dus na een maand mocht ik al starten met een traject voor een hogere functie. Binnen een jaar ging ik van junior naar senior. Toen ik terugkwam bij Paddls ben ik meteen gestart als senior. Daarna heb ik voornamelijk intern bij klanten gezeten.

Toen ik nog verder wilde groeien heeft Paddls geprobeerd om dit te realiseren, door een overname door klanten. Dat is om meerdere redenen niet gelukt. Ik had toen wel weg kunnen gaan, maar heb zelf de keuze gemaakt om hier te blijven. Ik wilde niet zomaar bij een willekeurig bedrijf solliciteren maar had een specifiek wensenlijstje. Plus ik zat hier altijd goed dus ik heb gewacht tot ik de juiste overstap kon maken. En nu ga ik volgende maand starten bij SAP. Heel fijn dat dit nu op m’n pad komt.

De stap naar SAP wordt me van harte gegund. Doorgroeien is dus echt een ambitie van Paddls voor de mensen die er werken.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De diversiteit die ik heb qua klanten. Je kunt bij veel grote IT-organisaties een kijkje in de keuken nemen. Ik heb bijvoorbeeld intern bij Citrix gezeten, maar ook bij Telindus en Trend Micro. Dat is heel erg leuk, zeker als je jong bent en nieuw in de IT-wereld.

En de gezelligheid met collega’s, da’s altijd het leukste geweest hier. Er is een actieve PV en er worden allerlei uitjes georganiseerd waardoor de sfeer goed is.

Jammer dat je ons gaat verlaten. Wat ga je precies doen?

Ik ga werken voor SAP Nederland als BDR, Business Development Representative. Ik ga daar hetzelfde doen als wat ik nu voor klanten doe, dus marketing automation, leads binnenhalen, kwalificeren en converteren naar opportunities. New business afspraken maken en natuurlijk een stukje nurturing van leads die nog niet concreet genoeg zijn voor Sales. Nurturen doe ik op diverse manieren, onder andere via mail, via social media en 1x per zoveel maanden bel ik om te kijken hoe het ervoor staat.

Welke ervaringen die je bij Paddls hebt opgedaan neem je mee?

Hoe het werkt in een grote IT-organisatie. Uiteraard neem ik de belervaringen die ik hier heb opgedaan mee. Verder heb ik bij Paddls ook wel echt ervaring opgedaan in de manier van communiceren met high level IT executives. En ik heb bij klanten ervaring opgedaan met Sales Navigator en marketing tools.

Wat ga je het meeste missen van Paddls?

Er is denk ik wel een andere sfeer binnen een groot IT-bedrijf als SAP met een paar duizend man. Dus ik ga de kleinschaligheid wel missen. En dat sommige collega’s ook echt je vrienden zijn. Dat heb je ook niet overal.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen om hier te solliciteren?

Dat het een hele goede opstap is. Als je dit een paar jaar doet dan kun je bij iedere grote IT-organisatie in Nederland of België aan de slag als BDR, SDR of Inside Sales. Plus als je intern doorgroeit hier dan heb je kans om overgenomen te worden door zo’n partij.

Werken bij Paddls heeft me heel erg geholpen om binnen te komen bij SAP. Dat was al een jaar of tien mijn droom. Ik heb er zelf een keer gesolliciteerd maar toen ben ik niet aangenomen. En nu ben ik door de eerste ronde gekomen doordat HR zag dat ik bij Paddls werk. Daardoor viel ik op in het sollicitatieproces. Dus dat werkt in je voordeel, dat bedrijven weten welke kwaliteit mensen we hier hebben.

Meer succesverhalen lezen?
Ook collega’s Paul, Ali, Viktor, Gijs en Rik traden in dienst bij een van onze klanten:

Wil jij ook werken bij Paddls?
Wil je werken in een gezellig team en doorgroeien in een commerciële functie? Bekijk dan snel onze vacatures!

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.