Van Breda naar Californië

9 september 2019 | leestijd: 3 minuten

Met Paddls als leerschool is Gijs als een van de weinigen toegelaten tot de SAP Academy. We zijn trots dat hij verder carrière gaat maken bij SAP! Gijs vertelt over zijn functie en toekomst bij SAP.

Hoe is je groeipad bij Paddls verlopen?

Ik ben bijna 4 jaar geleden begonnen als Executive Marketeer (Junior Inside Sales) voor Microsoft en Capgemini iBabs. Daarna ben ik snel doorgegroeid naar Sales Marketeer (Inside Sales). Toen kreeg ik meer projecten en meer verantwoordelijkheid. Sinds 2,5 jaar ben ik Executive Sales. Dat betekent dat je extern gedetacheerd wordt bij een klant. Je werkt dan samen met het marketing- en salesteam om nieuwe pijplijn te bouwen. Ik was eerst gedetacheerd bij Citrix en nu sinds anderhalf jaar bij SAP.

Wat houdt je functie bij SAP precies in?

Bij SAP ben ik Digital Demand Nurture Agent. Dit houdt in dat je de spil bent tussen Marketing en Sales. Bij SAP ben ik gekoppeld aan de Database en Datamanagement & Analytics units. Dan gaat het over onderwerpen als data, Artificial Intelligence, machine learning en robotica. Het werk is heel gevarieerd. Zo volg ik leads op die we binnenkrijgen vanuit online kanalen, events en Round Tables. Daarnaast heb ik de vrijheid om te kijken welke campagnes ik wil opzetten met de verschillende teams. Ik bekijk dan rondom welk thema we een campagne kunnen opzetten. Vervolgens selecteer ik welke accounts daar bij horen. Deze ga ik profilen. Wie zijn de contactpersonen, hoe ga ik deze benaderen, met welke boodschap, met welke content? Dat is superleuk om te doen en je leert ook veel van. Je moet wel voldoende productkennis hebben en goed snappen waar je het over hebt, anders kun je dit niet doen.

Wat moet je nou echt kunnen om die functie bij SAP tot een succes te maken?

Je moet zelfstandig kunnen werken, initiatief nemen en enigszins creatief zijn. Je moet de link kunnen leggen tussen de producten die SAP heeft en de uitdagingen die SAP-klanten hebben. Uiteraard moet je een gesprek kunnen voeren op managementniveau of hoger.

Hoe heeft Paddls daaraan kunnen bijdragen?

Ik heb bij Paddls heel veel ervaring opgedaan, onder andere in het spreken met klanten. Dat heeft zeker bijgedragen. Ik heb hiervoor Commerciële Economie gestudeerd en had nog geen saleservaring toen ik hier kwam. Ik ben intern snel doorgegroeid: in 1,5 jaar van Executive Marketeer (Junior Inside Sales) naar Executive Sales.

Vervolgens werd ik bij Citrix gedetacheerd. Daar leerde ik hoe het is om te werken binnen een corporate. Dat is een andere wereld dan het MKB. Bij Citrix ging ik voor het eerst zelfstandig voor een klant werken. Samen met de teamleider, ook gedetacheerd vanuit Paddls, moest ik de hele demand generation opnieuw opzetten. Je leert dan zelfstandig na te denken en te schakelen met interne stakeholders zoals Marketingmanagers en Partnermanagers.

Wat vind je het leukste aan je werk bij SAP?

De collega’s zijn leuk. Ik geloof heel erg in de strategie van SAP en waar ze heen willen. Ik vind het ook leuk om na te denken over de digitale transformatie die bedrijven door moeten/willen maken. En ik vind de vrijheid die ik heb fijn. Je mag zelf bepalen wat je doet, zolang je er maar een succes van maakt.

Hoe ziet je toekomst bij SAP eruit?

In september kom ik in dienst bij SAP en ga ik beginnen aan de SAP Academy. Dat is een opleidingstraject van 24 weken waarvan je 2x 6 weken een training krijgt in Californië met collega’s uit de hele wereld. Daarna ga ik verder als Account Executive voor een team binnen SAP. Een buitendienst functie dus met eigen klanten.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je nu bij SAP in dienst komt?

Goede resultaten halen, goed met collega’s kunnen opschieten, onderdeel worden van het team waar je in zit. Je onderscheiden in hoe je de dingen aanpakt. Om toegelaten te worden tot de SAP Academy had je eerst een sollicitatieprocedure met cv, daarna een vragenronde en tenslotte een hele bootcamp dag. Uit de ca. 100 aanmeldingen zijn uiteindelijk 4 mensen aangenomen.

Wat maakt het werken bij Paddls anders dan bij andere bedrijven?

De sfeer is relaxed en je krijgt genoeg kansen om door te groeien. Zolang je je best doet en laat zien dat je echt wil, wil iedereen je helpen om daar te komen. Je kunt op een laagdrempelige manier ervaring opdoen waar je veel aan hebt.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen om hier te solliciteren?

Als je een mooie startersfunctie zoekt, snel wil doorgroeien en affiniteit hebt met sales en IT, dan zou ik het zeker aanraden als eerste stap. Je kunt in de keuken kijken bij hele mooie, grote IT-bedrijven; die kans die krijg je elders niet zomaar.

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?
Wil je ook doorgroeien in de sales en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe sales helden.

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.