Collega Paul gaat aan de slag bij Microsoft in Ierland

21 februari 2022 | leestijd: 3 minuten

Bijna 3 jaar geleden kwam Paul bij ons binnen met de ambitie om Accountmanager te worden. Nu gaat hij aan de slag als Surface Specialist bij Microsoft in Ierland. Paul vertelt je graag over zijn succesverhaal!

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben Paul, 26 jaar. Ik hou ervan om in mijn vrije tijd te golfen en lekker uit eten te gaan. Dus voornamelijk genieten van het leven. Verder woon ik al 6 jaar samen met mijn vriendin; eerst in Breda en daarna in Zundert.

Wat heb je gedaan voordat je bij Paddls kwam werken?

Ik ben begonnen als verkoper van loten voor goede doelen. Vanuit daar ben ik bij Essent gaan werken als integraal energieadviseur. In die rol gaf ik advies over duurzame investeringen zoals zonnepanelen en isolatie. Verder heb ik shop-in-shop energiecontracten verkocht bij BCC.

Welke functie heb je binnen Paddls en wat houdt dat precies in?

Ik ben in maart 2019 gestart als Sales Marketeer. Mijn eerste project was iBabs. Dat vond ik de eerste weken wel pittig, totdat ik m’n eerste sales haalde. Toen vond ik het ook echt leuk en ging het heel goed. Daarom kreeg ik steeds meer lastige projecten toegeschoven, die ik eigenlijk altijd goed heb afgerond.

Vervolgens kreeg ik bij Portiva mijn eerste Inside Sales rol en werd ik bij Paddls Executive Sales. Het toffe hiervan vond ik dat ik met klanten kon werken. Helaas kwam op een gegeven moment corona om de hoek kijken en hield de samenwerking met Portiva op. Ik vond Portiva wel een gave, leerzame klus, omdat ze mij de vrijheid gaven om m’n eigen invulling aan de rol te geven.

Daarna heb ik ad interim een Delivery rol gehad. Vervolgens mocht ik in december 2020 aan de slag bij Microsoft. Nu ben ik Surface Champ bij Microsoft, wat een superveelzijdige rol is waarin je jezelf helemaal kunt ontplooien. Je start vanuit een soort Inside Sales functie, dus in het begin bel je voornamelijk. Dat is wel fijn want dan heb je de kans om de organisatie te leren kennen.

Als Surface Champ ben ik eigenlijk de vliegende keep van de afdeling en word ik ingezet op segmenten waar het nodig is. Daar begeleid ik klanten van A-Z op het gebied van Surface. Volgende maand treed ik in dienst bij Microsoft en ga ik in Dublin aan de slag als Surface Specialist EMEA TSI.

Welke ambitie of doelen had je toen je hier binnenkwam? En nu?

Ik wilde graag Accountmanager worden toen ik bij Paddls begon. Nu ga ik me de komende 2 à 3 jaar eerst focussen op de taak die ik heb bij Microsoft, want daar zit al genoeg uitdaging in. Maar mijn ambitie is wel om eventueel door te groeien naar Specialisten Manager. Dan ben je verantwoordelijk voor een team van specialisten, zoals bijvoorbeeld de Surface Champs. Echter denk ik dat er voorlopig voor mij nog genoeg te leren valt binnen de rol die ik nu heb.

Jammer dat je ons gaat verlaten. Wat ga je precies doen?

Voor Microsoft ben ik verantwoordelijk voor het verkopen van Surface-apparaten in de Nordics, Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Binnen Microsoft hebben we een heel team met verschillende specialisten en ben ik de specialist voor Surface. Omdat ik verantwoordelijk ben voor zo’n groot gebied kan ik onmogelijk alle klanten zelf bellen. Idealiter weten de Account Executives wat er speelt bij klanten. Als er behoefte is aan advies over Surface dan word ik erbij gehaald voor bijvoorbeeld een deepdive sessie.

In de eerste maanden start ik met account mapping om te kijken waar de behoeftes liggen bij de grootste klanten. Als ik niet weet wat er speelt ben ik nergens.

Welke ervaringen die je bij Paddls hebt opgedaan neem je mee?

Persoonlijk denk ik dat je het vak dat ik nu heb, niet kunt aanleren. Dat heb je in je zitten of niet. Wel heeft Paddls mij dingen geleerd zoals een gespreksstructuur en hoe je het beste een project opstart en tot een succes maakt. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn salesvaardigheden volledig kon benutten en zo kon groeien naar de rol waar ik nu in zit.

Wat ga je het meeste missen van Paddls?

Het team, de mensen. Ik heb een hele leuke tijd gehad bij Paddls. Ik ben elke dag met plezier naar mijn werk gegaan, ook in tijden dat het wat minder met mij ging. Dat geeft wel aan dat het werk leuk en uitdagend is.

Ik vind dat je Paddls ook echt mag zien als een springplank. Het klinkt misschien cliché, maar Paddls belooft dingen en maakt ze ook echt waar. Zonder Paddls was het mij bijvoorbeeld niet gelukt om Surface Champ te worden. Dus mensen ga aan de bak en pak je kansen!

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?
Wil je ook doorgroeien in de sales en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe sales helden.

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.