Eline vertelt over haar marketingstage bij Paddls tijdens de coronacrisis

19 januari 2021 | leestijd: 3 minuten

Ik heb een periode van 20 weken stage gelopen bij Paddls als Marketing en Communicatie stagiaire. Ondanks de coronacrisis heb ik altijd het gevoel gehad dat ik een onderdeel was van het team. Door de coronamaatregelen heb ik niet de volle 20 weken op kantoor kunnen werken, maar als ik op kantoor aanwezig was, was er altijd een gezellige werksfeer.

Stage bij Paddls

Het kantoorpand van Paddls ligt dichtbij station Prinsenbeek, waardoor je gemakkelijk naar kantoor kan komen als je buiten Breda woont. Vanaf Prinsenbeek is het ook maar enkele minuten lopen. Je kunt zelf kiezen hoe laat je wilt beginnen tussen 8.00 en 9.00 uur. Je werkt altijd 8 uur op een dag maar de tijd vliegt zo voorbij.

Het team is hecht en er heerst een relaxte sfeer. Je hebt ‘s middags altijd 45 minuten pauze. Vaak wordt dit gezamenlijk om 12:30 uur gedaan en gaan veel mensen wandelen of lopen naar Albert Heijn, die zich op 8 minuten loopafstand bevindt. Ook wordt er tijdens de lunchpauze vaak een potje tafelvoetbal of tafeltennis gespeeld. Maar ook veel collega’s nemen even een frisse neus buiten en gaan een stukje wandelen. Zo heb ik mijn collega’s ook veel beter leren kennen. Aan het einde van een drukke werkweek luiden we het weekend gezellig samen in met onze vrijdagmiddagborrel. Vanwege Corona heb ik dit helaas niet kunnen meemaken.

In totaal moest ik 20 weken stage lopen waarvan ik ongeveer meer dan de helft thuis heb gewerkt. Gelukkig had ik via Teams minimaal 2 keer per week contact met mijn stagebegeleidster, waardoor ik me toch betrokken voelde bij het bedrijf. Ook andere collega’s stuurde me vaak mailtjes of berichten om even gezellig te kletsen.

Werkzaamheden van een Marketing stagiaire

De werkzaamheden van een Marketing en Communicatie stagiaire zijn heel divers. Iedere dag heb je wel iets anders te doen. Ik heb me vooral beziggehouden met het beheren van de social media kanalen en content creëren voor bijvoorbeeld de website. Hierbij moet je denken aan een blog, interview of een brochure maken. Ik vond het dan ook erg leuk dat mijn werkdag er iedere keer anders uitzag. Ik kreeg dan ook van mijn stagebegeleidster de kans om zoveel mogelijk zelf te doen. Ze gaf me altijd goede feedback waardoor ik ook continu mezelf aan het verbeteren was en ook daadwerkelijk iets leerde van mijn stage.

Tijdens mijn stage heb ik o.a. de Digital Round Table video gemaakt, social media posts en meerdere blogs die op te website te lezen zijn. Ook heb ik het leadgeneratie eBook en enkele leaflets opgemaakt.

Alle collega’s zijn bereid je te helpen en vragen te beantwoorden. Ik voelde me niet zomaar een stagiaire, maar echt een onderdeel van het team. Ik vond het zelf heel prettig dat ik mijn eigen taken kreeg en overal in betrokken werd.

Schoolopdrachten

Mijn stagebegeleidster gaf me altijd tijd en ruimte om mijn schoolopdrachten te doen. In het begin van mijn stage liet ik weten dat ik het lastig vond om content te maken zoals een blog of een social media post te verzinnen. Tijdens mijn stage ben ik hier dan ook veel mee bezig geweest waardoor ik nu gemakkelijker content kan maken. Buiten mijn stagebegeleidster, staan ook andere collega’s voor je klaar om je te helpen.

Als ik terugkijk naar mijn stageperiode bij Paddls dan heb ik een leerzame ervaring gehad en raad ik een stage bij Paddls zeker aan!

Ook stage lopen?
Wil je ook stage lopen bij ons en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze stagevacatures! We zijn vaak op zoek naar nieuwe stagiaires.