Van studeren naar werken: de ervaringen van Pieter

13 april 2023 | leestijd: 3,5 minuten

Net als veel andere studenten wist Pieter na zijn afstuderen niet zo goed wat hij wilde doen. Via Academy for Sales is hij sinds oktober actief bij Paddls en in deze periode is hij erg gegroeid op commercieel gebied. Daarom is hij nu gedetacheerd bij Microsoft. Pieter vertelt je graag over zijn ervaringen binnen Paddls.

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben Pieter van de Ven en ik ben 23 jaar oud. Ik woon in het centrum van Tilburg samen met 8 vrienden van mij. Nadat ik mijn studie Commerciële Economie had afgerond ben ik in oktober 2022 bij Paddls gestart met het doel om meer werkervaring op te doen en om mezelf tegelijkertijd te oriënteren op een mogelijke vervolgstudie.

Hoe ben je terechtgekomen bij Paddls?

In augustus, na mijn afstuderen, ben ik door Academy for Sales gebeld met de vraag of ik al een baan had gevonden. Zij vertelden mij over Paddls met de vraag of ik misschien op gesprek wilde komen bij Paddls onder begeleiding van Academy for Sales. Dat sprak mij persoonlijk wel aan en zo ben ik op gesprek gekomen bij Machiel, een van de Business Unit Managers van Paddls. En dat gesprek beviel zo goed dat ik de volgende maand ben gestart met werken.

Ondertussen heb ik nog steeds contact met Academy for Sales. Zo ga ik een keer in de maand naar ze toe om daar samen met andere mensen cursussen te volgen. Ook sparren we over mijn werkzaamheden en hoe het beter kan. Daarnaast komen er ook regelmatig begeleiders langs op het werk om samen met mij de voortgang van mijn projecten te bespreken.

Welke functie heb je binnen Paddls?

Op dit moment heb ik de functie Junior Executive Sales binnen Paddls. Dat betekent dat ik, samen met collega Kevin, gedetacheerd ben bij Microsoft. Samen doen wij een project voor Microsoft Azure Educatie. Azure is Microsofts cloud-based back-up en opslag service. Vanuit deze invalshoek heb ik contact met instellingen binnen het voortgezet onderwijs over wat ze op dit moment doen binnen de cloud, waar hun pijnpunten liggen en hoe ik ze verder kan helpen door ze koppelen aan de juiste contactpersoon binnen Microsoft.

Welke projecten heb je hiervoor gedaan?

Ik ben begonnen voor iBabs. Daarnaast heb ik ook nog Microsoft Surface gedraaid. Dat vond ik in het begin wel moeilijk, want het was echt koude acquisitie en ik had nog nul saleservaring. Maar daar heb ik wel veel van geleerd. Je leert omgaan met afwijzing, je krijgt veel nee te horen. Zeker als je belt uit naam van een bedrijf dat wat minder bekend is. Daarnaast spreek je veel Directiesecretaresses die vaak best pittig kunnen zijn. Dus zo leer je om wat meer voor jezelf op te komen.

Dat heb ik ongeveer een maand gedaan. Vervolgens merkte ik aan mezelf dat ik steeds beter in gesprekken kwam. Na die maand kreeg ik de mooie kans om voor Microsoft Azure aan de slag te gaan en dat bevalt tot nu toe prima.

Wat vind je leuk aan het werk bij Paddls?

Wat mij aanspreekt aan het werk is dat je de kans krijgt om voor een bedrijf als Microsoft te werken. Verder vind ik het leuk om bezig te zijn met de huidige ontwikkelingen binnen de IT-wereld en daar ervaring in op te doen. Voordat ik hier kwam werken had ik eigenlijk nul IT-kennis. Door de gesprekken die je voert en de trainingen die je krijgt aangeboden via Paddls en Microsoft vergaar je super veel kennis over deze markt. En je leert een skill waar je de rest van je leven profijt van gaat hebben, namelijk mensen benaderen.

Heb je nog ambities binnen Paddls?

Momenteel ben ik blij met mijn huidige functie. Het is ook vrij snel gegaan allemaal. Binnen mijn huidige project Microsoft Azure, zou ik nog wel willen doorgroeien. Momenteel benader ik onderwijsinstellingen en koppel ik ze aan de juiste contactpersoon binnen Microsoft die ze verder kan helpen. Ik heb zeker wel de ambitie om mezelf te ontwikkelen om later zelf die gesprekken te mogen voeren namens Microsoft. Ik vind het project Azure namelijk heel interessant en denk dat daar nog veel kansen liggen.

Hoe zou je je persoonlijke ontwikkeling bij Paddls omschrijven?

Als ik terugkijk op het afgelopen halfjaar dat ik bij Paddls in dienst ben, dan merk ik dat ik onbewust erg gegroeid ben. Ten eerste had ik geen saleservaring. Natuurlijk had ik tijdens mijn opleiding wel stages doorlopen, maar stages zijn toch anders dan werken. In het begin was ik echt zenuwachtig voor gesprekken, terwijl ik nu veel relaxter in een gesprek kom en daardoor ook beter weet wat ik moet zeggen.

Daarnaast vind ik de interne trainingen binnen Paddls ook goed. Ze helpen mij om kritisch naar mijzelf te kijken, iets wat ik van nature lastig vind, en om in te schatten waar ik tijdens mijn gesprekken kansen heb laten liggen. Zo ga je bijvoorbeeld elke twee weken aan de slag met een aspect van je gesprekken, de ene keer je pitch en dan weer tegenwerpingen.

Wat zou willen zeggen tegen afstudeerders die op zoek zijn naar een baan?

Ik zie Paddls als een mooie beginstap in je carrière. Het motto van Paddls is ‘Lets Connect. Develop. Grow’ en zo zie ik het ook wel. Wat ik ook heel belangrijk vind is de relaxte sfeer onderling. Er werken hier veel jonge collega’s die in dezelfde soort situatie zitten, wat betekent dat je ook veel kan leren van elkaar. Dus als je de ambitie hebt om door te groeien en jezelf te ontwikkelen dan zit je hier goed.

 

Wil jij ook werken bij Paddls?
Wil je werken in een gezellig team en doorgroeien in een commerciële functie? Bekijk dan snel onze vacatures!