Sales Marketeer: een uitdagende baan met veel afwisseling

4 mei 2023 | leestijd: 3,5 minuten

2 jaar geleden startte collega Koen bij Paddls als Sales Marketeer. In deze periode heeft hij voor verschillende grote IT-bedrijven, zoals Microsoft en Google, meerdere projecten mogen uitvoeren. Nu 2 jaar later vertelt Koen wat zijn rol als Sales Marketeer bij Paddls zo leuk maakt.

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben Koen de Nijs. Geboren en getogen in Breda en hier woon ik nu nog steeds samen met mijn vriendin. Mijn verleden ligt in de horeca. Ik heb een mbo-horecaopleiding afgerond en ben zelfstandig werkend kok op papier. Echter na verloop van tijd begon het werk me steeds minder aan te staan.

Ik kreeg van mensen vaak te horen dat mijn communicatie goed was en ik wist veel van keukens, dus toen heb ik de stap gemaakt van horeca naar verkoper van keukens. In deze periode heb ik veel geleerd over sales en ervaren hoe het is om te werken in de sales. Wat ik echter ook merkte is dat de keukenverkoop erg ieder voor zich was. Als individu was je er erg gebaat bij om zelf die keukens te verkopen want daar zaten grote bonussen aan vast. Ikzelf was vanuit de horeca juist erg gewend om in teamverband te werken, dus toen ben ik gaan kijken waar kan ik meer in teamverband werken aan het behalen van targets.

Zodoende heb ik in deze periode bij meerdere bedrijven in de sales gewerkt en uiteindelijk ben ik bij Paddls terechtgekomen.

Hoe ben je bij Paddls terechtgekomen?

Ik werkte op dat moment al 5 jaar bij Office Palace en ik was wel weer toe aan iets nieuws. Uiteindelijk kreeg ik daar de mogelijkheid om eens de rollen als supervisor en coach te mogen ervaren. In deze rollen wilde ik mijzelf verder ontwikkelen en ik zag hiervoor een mooie kans bij KPN die op dat moment een teamleider zochten. Daar werkte op dat moment al een teamleider en deze zou mij helpen met mijn ontwikkeling in deze nieuwe rol. Echter gooide op dat moment corona roet in het eten. Veel mensen gingen thuis werken en er was op dat moment geen behoefte bij KPN voor twee teamleiders. Uiteindelijk hoorde ik van een vriend van mij dat ze bij Paddls mensen zochten. Aangezien ik al ruime ervaring had in sales, heb ik toen gesolliciteerd en ben ik hier terechtgekomen.

Welke functie heb je binnen Paddls?

Ik ben Sales Marketeer

Welke projecten werk je op dit moment aan?

Ik ben nu voornamelijk bezig met Microsoft Surface in het kader van educatie. Dit gaat dus voornamelijk over het gebruik van Surface-devices bij onderwijsinstellingen. Daarnaast doe ik ook het project Dustin, dit is ook onderdeel van Microsoft. Dit gaat voornamelijk over Windows 11. En tot slot ben ik bezig met de projecten Armis en Gorilla Services. Voor deze projecten heb ik een x aantal uur in de week en deze kan ik dan zelf naar eigen inzicht inplannen.

Welke projecten heb je hiervoor gedaan?

Ik heb voornamelijk veel projecten voor Microsoft gedaan. Ook een aantal voor Google. Het mooie aan deze projecten is dat je echt de diepte in gaat. Soms heb je aan het begin van een project nog niet veel kennis over het onderwerp, maar door de juiste vragen te stellen aan je contactpersonen leer je heel veel. En dan merk je dat je na een maand op niveau met ze mee kunt praten en dat maakt het voor mij zo interessant.

Wat vind je leuk aan het werk bij Paddls?

Ten eerste werken we hier met een voornamelijk jonge groep mensen, dus dat houd je zelf ook jong. Daarnaast vind ik zelf de afwisseling van projecten erg leuk. Je krijgt steeds nieuwe prikkels waardoor het niet saai wordt. Het zorgt er ook voor dat het werk uitdagend blijft. Want soms weet je nog niet veel over een project, waardoor je toch weer een beetje uit je comfortzone wordt gehaald en zo jezelf weer ontwikkeld.

Waar het op neer komt is dat je hier de vrijheid en mogelijkheden krijgt om het werk te doen zoals je zelf fijn vindt. En je krijgt van uit Paddls de middelen om er een succes van te maken.

Wat zijn je ambities binnen Paddls?

Bij Office Palace en KPN heb ik kort mogen ervaren hoe het is om coach en supervisor te zijn. Om een team aan te sturen. Ik denk dat ik in de loop der jaren veel ervaring op heb gedaan op het gebied van sales en zou die ervaringen graag willen delen met onze nieuwere collega’s. Dus coach worden bij Paddls is voor mij wel een heel mooi doel.

Hoe zou je je groeipad bij Paddls omschrijven?

Ik ben nu werkzaam als Sales Marketeer. In de tijd dat ik hier werk heb ik meerdere kansen gehad bij verschillende partijen. Dit heeft mij de mogelijkheid gegeven om mijzelf te blijven ontwikkelen. Een ambitie van mij is, mocht deze kans zich voordoen binnen Paddls, om mijzelf door te ontwikkelen naar een rol als coach/supervisor.

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die overwegen bij Paddls te werken?

Bij Paddls ervaar je echt het gevoel van vrijheid. Je krijgt hier de middelen om je werkzaamheden uit te voeren op de manier die jij fijn vindt. Daarnaast krijg je bij Paddls echt de kans om je te profileren bij grote IT-bedrijven. Doormiddel van onze projecten krijg je de kans om jezelf te laten zien bij deze bedrijven en dan kan het balletje snel gaan rollen. En tot slot werken hier een groep leuke mensen, waardoor je werkdag ook plezierig verloopt.

 

Wil jij ook werken bij Paddls?
Wil je werken in een gezellig team en doorgroeien in een commerciële functie? Bekijk dan snel onze vacatures!

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.