Executive Sales Marketeer: de brug tussen Marketing en Sales

4 januari 2019 | leestijd: 3 minuten

9 vragen aan collega Fouad El Moussellek

Hoe lang werk je al bij Paddls?

Aankomende februari werk ik hier precies 4 jaar.

Welke functie heb je bij Paddls?

Ik ben Executive Sales Marketeer.

Wat houdt dat precies in?

Dat ik gedetacheerd word bij klanten om het gat tussen Marketing en Sales op te vullen. Marketing levert leads aan bij Sales. Maar Sales heeft vaak niet het overzicht of de tijd om alle leads op te pakken. Daardoor blijven er leads liggen en dat is zonde. Marketing stopt er namelijk wel marketingbudget in. Ik ben de brug tussen Sales en Marketing. Ik pak de leads op en kwalificeer ze door tot opportunity. Dan draag ik ze over aan Sales en mag Sales ze inkoppen. Dat is wat ik nu doe bij SAP, als lid van het Supply Chain team.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De dynamiek. Iedere dag is anders. Je moet zelf achter je leads aangaan en bij Marketing aankloppen: heb je een lead voor mij? Als ze geen leads hebben, ga ik koud bellen om een pijplijn te creëren. Of ik vraag Sales om lijsten met organisaties. Dat vind ik uitdagend; zelf je eigen materiaal moeten gaan zoeken om je target te halen.

Beschrijf je werkdag eens

Als ik binnenkom op kantoor bij SAP haal ik eerst koffie voor de aanwezige collega’s. Daarna open ik mijn agenda om te kijken voor welke Sales collega ik die dag heb gereserveerd. Vervolgens zoek ik contactpersonen bij zijn of haar klanten, zodat ik hen kan uitnodigen voor een groot evenement dat we jaarlijks organiseren bij SAP. Hier ben ik een hele ochtend mee bezig. Na de pauze reserveer ik meestal een paar uur om te bellen, om afspraken te maken voor mijn Sales collega. Soms heb ik een brainstorm met Marketing over hoe we nog meer mensen kunnen uitnodigen voor het evenement. In de namiddag werk ik aan het samenstellen van een lijst met contactpersonen die ik de volgende dag kan benaderen.

Hoe is je groeipad bij Paddls verlopen?

Ik ben hier begonnen als Executive Marketeer op een project van iBabs. Daarnaast mocht ik ook Microsoft gaan doen. Dat ging heel goed. Ik heb dat bijna 2 jaar lang gedaan. Ik werd een vraagbaak voor alle Microsoftcampagnes binnen Paddls en ik maakte samen met de Deliverymanager de scripts voor het bellen. Ook deden we samen de briefings- en reflectiemeetings van de campagnes. Ik heb HP als nieuwe klant met een collega opgezet en uitgebouwd. Uiteindelijk werd ik Sales Marketeer. Mijn eerste promotie binnen Paddls. Ik heb ook leadkwalificatie voor een onderwijscampagne voor Microsoft gedaan. De verantwoordelijke manager binnen Microsoft was zo tevreden over mijn werk voor deze campagne dat samen met een collega bij Microsoft op locatie mocht gaan werken. Ik heb daar 8 maanden gezeten als Executive Sales en toen werd me gevraagd of ik SAP wilde doen. Daar zit ik nu 6 maanden.

Wat vind je het leukste aan werken bij Paddls?

Tegenwoordig ben ik niet vaak meer op kantoor bij Paddls, omdat ik nu voornamelijk bij klanten op locatie werk. Maar ik vind de sfeer met collega’s het leukste. Het is nooit saai op kantoor. Ik kan altijd wel lachen met collega’s. De managers zijn niet zo strak, ze zijn flexibel.

Bij SAP vind ik de veelzijdigheid erg leuk. Geen dag is hetzelfde. Ondanks dat het bedrijf groter is, is het nog steeds informeel. Ik zit in het Supply Chain team en daar kunnen we altijd lachen met elkaar en grappen maken, net zoals bij Paddls.

Heb je een leuke anekdote van iets wat je hebt meegemaakt bij Paddls?

We hadden een afspraak bij een klant in Den Haag. Samen met een Projectmanager gingen mijn collega en ik daar naartoe. Toen we aankwamen stonden we voor een woonhuis van waarschijnlijk een zzp’er in plaats van een kantoor van de klant. Zaten we verkeerd. We waren heel vroeg vertrokken om op tijd te zijn, maar waren uiteindelijk toch nog een kwartier te laat omdat we voor het huis van een zzp’er stonden met dezelfde organisatienaam als de klant.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen hier te solliciteren?

Paddls is de juiste springplank voor je carrière. Als je de voetbalwereld een beetje kent, zou je Paddls kunnen vergelijken met de Nederlandse Eredivisie. Je kunt jezelf hier ontwikkelen en beter worden; je capaciteiten en competenties ontwikkelen. Daarna mag je de overstap maken naar bijvoorbeeld de Spaanse competitie waar het moeilijker is, omdat je dan bij een grotere club mag voetballen. Je kan dan de keuze maken om overgenomen te worden door een grote club of om verhuurd te worden, net zoals ik. Het is de juiste springplank voor een mooie carrière in sales, zeker voor pas afgestudeerde mensen.

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?
Wil je ook doorgroeien in de sales en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe sales helden.

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.