Mischa vertelt over zijn functie als Inhouse Sales

4 augustus 2022 | leestijd: 2,5 minuten

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben Mischa, vader van een prachtige dochter van 13 en al bijna 20 jaar samen met m’n huidige liefde. In m’n vrije tijd geef ik tennisles.

Hoe lang werk je al bij Paddls?

Ik werk nu bijna 2 jaar bij Paddls, sinds december 2020.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik geef al ruim twintig jaar tennisles, waarvan een deel ook fulltime. Als tennisleraar werkte ik toen bijna altijd in de avonduren. Dan mis je toch een stukje quality time met je gezin. Dus toen onze dochter geboren werd heb ik de bewuste keuze gemaakt om over te stappen naar een ‘day job’. Sindsdien heb ik altijd commerciële functies gehad.

Waarom ben je overgestapt naar Paddls?

Mijn vorige werkgever was een familiebedrijf maar dat werd overgenomen. Daarop volgde een flinke reorganisatie en verviel mijn functie. Ik kende al iemand bij Paddls dus toen ben ik daar gaan praten. Dat sloot naadloos aan bij waar ik vandaan kwam. Ik maak makkelijk verbinding met mensen, daar ligt mijn kracht. Daarom heb ik voor een salesfunctie bij Paddls gekozen.

Welke functie heb je bij Paddls?

Ik ben Inhouse Sales Executive, dus Binnendienst Sales.

Wat houdt dat precies in?

Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor een stuk new business voor Paddls. Ik bel uit om afspraken te maken voor Michael, onze Accountmanager. Dus ik bel met de juiste pitch naar de juiste persoon. Vervolgens kijk ik in het gesprek wat de problemen zijn binnen die organisatie, waar we mee zouden kunnen helpen en waar de behoefte ligt. Soms stel ik zelf de offerte op en mag ik de deal closen. Dat maakt het werk wel divers.

We bellen uit op verschillende proposities, dus de focus ligt bijvoorbeeld de ene keer op het creëren van een behoefte voor onze Round Tables en de andere keer op telemarketing. Ook gaan we jaarlijks meerdere keren naar beurzen om leads te genereren. Dat is heel leuk en ook erg vruchtbaar.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste vind ik als je een afspraak hebt gemaakt en vervolgens het contact kunt onderhouden. Relatiebeheer ligt mij erg goed. Zo heb ik de afgelopen 1,5 jaar een sterke band opgebouwd met bepaalde mensen met wie ik altijd leuke gesprekken heb.

Koud bellen is niet makkelijk. Het gaat er bij mij om in hoeverre ik met iemand een connectie kan maken. En als de connectie daar is, wat kan ik dan voor die persoon betekenen?

Wat vind je het leukste aan werken bij Paddls?

Mijn collega’s. Ze zijn een soort tweede familie geworden. Verder heerst er een vrij open cultuur bij Paddls. En op persoonlijk vlak heb ik enorm de ruimte gekregen om te groeien. Het is maar hoe je daar zelf mee omgaat. Stel je je daarvoor open? Durf je jezelf in de spiegel aan te kijken en de zelfreflectie aan te gaan? De mogelijkheden zijn er hier gewoon.

Hoe is de ontwikkeling die je hebt gemaakt, in relatie tot de verwachting die je had?

Heel positief. Ik heb hier heel veel geleerd op vele fronten, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Zo ben ik assertiever geworden en directer in m’n communicatie. Ik blijf niet met zaken rondlopen maar geef het nu meteen aan.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen om hier te solliciteren?

Durf jezelf open te stellen om op persoonlijk en zakelijk vlak te groeien en te ontwikkelen. Paddls is een organisatie die openstaat voor jouw inbreng.

Wil jij ook werken bij Paddls?
Wil je werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures!

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.