Always be closing for commitment

31 maart 2021 | leestijd: 1 minuut

De tijden van verkopers met een voet tussen de deur of met een pusherige houding zoals de ‘Wolves of Wallstreet’ liggen gelukkig achter ons. Natuurlijk moet sales uiteindelijk zorgen dat er omzet binnenkomt, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Een tip om in ieder geval te zorgen voor een volgend touchpoint in de buyer journey: always be closing for commitment.

Een afspraak of een call kan op drie manieren eindigen:

  1. Je loopt met een getekend contract de deur uit (of hebt een toezegging).
  2. Er is geen match, dus de wegen scheiden.
  3. Er komt een vervolgmoment. Zo eindigt het gros van de afspraken en calls, maar toch blijkt in de praktijk dat deze kans niet altijd voldoende wordt benut.

Always be closing for commitment

‘Always be closing’ is een bekende sales-uitspraak. Hier staat echter de deal centraal en niet de klant. Daarom maken we er liever ‘always be closing for commitment’ van. Als Sales volg je hiermee veel meer het tempo van je lead of prospect, maar creëer je tegelijkertijd commitment. Zo kom je uiteindelijk ook bij je einddoel, namelijk het closen van de deal. Een paar simpele voorbeelden:

  • Spreek je in een (telefoon)gesprek af om informatie te mailen, spreek dan ook meteen af wanneer je hierover weer contact opneemt.
  • Bel je iemand op een ongelegen moment? Vraag dan niet alleen op welke dag je terug mag bellen, maar ook op welke tijd. Beter nog, stuur meteen een Outlook uitnodiging voor dit tijdstip zodat je gesprekspartner de tijd daadwerkelijk voor je vrijhoudt.

Dus loop je nog niet de deur uit met een contract, maar is het wel een serieuze lead? Zorg dan altijd dat je een concreet vervolgmoment ‘closed’.

 

Hulp nodig bij koud bellen of leadgeneratie?
We helpen je graag. Lees meer over onze B2B Leadkwalificatie services, mail ons via commercieel@paddls.nl of bel ons op 076 – 800 60 00. We kunnen jou ook bellen. Laat dan een bel-mij-terug verzoek achter.

Auteur: Michael Vermeulen
Salesmanager
Als Salesmanager spreekt Michael dagelijks met hele verschillende klanten. Michael geeft je graag salestips uit de praktijk.