Bij mijn eerste campagne al een miljoenendeal binnenslepen!

10 oktober 2017

Voordat Kevin bij Paddls begon had hij al een hoop ervaring opgedaan in de ICT sector. Dit resulteerde al direct in successen bij ons op de werkvloer. Wij zijn blij met Kevin, en Kevin met ons! Waarom? Lees hieronder verder.

Hoe ik begon

Mijn eerste baan als Systeembeheerder kwam na het voltooien van mijn MBO diploma Medewerker Beheer ICT. Dit was bij een klein ICT bedrijf, maar ik kwam er al gauw achter dat de techniekafdeling toch niet bij mij paste. Een switch naar sales werd gemaakt en ik kwam bij een telemarketing bedrijf terecht, een bedrijf waar ik verschillende trajecten voor gerenommeerde ICT partijen zoals SAP, EMC en Microsoft heb gedaan. Dit groeide uit naar een mogelijkheid om in het buitenland aan de slag te gaan, iets wat ik altijd al heb willen doen! Ik kwam terecht in Ierland, waar ik voor HP de servicedesk werkzaamheden heb gedaan voor hun klanten.

Een jaar later keerde ik weer terug naar Nederland, en datzelfde telemarketing bedrijf, waar ik aan de slag ging als teamlead. Hier was ik verantwoordelijk voor de aansturing en training van mijn collega’s. Voor de lastige campagnes die in het slop zaten belde ik mee, zodat ook die weer productief werden. Na een tijdje vond ik een nieuwe uitdaging bij een vergelijkbaar bedrijf. Hier werd ik gedetacheerd bij grote ICT partijen waar ik zelfstandig verantwoordelijk was voor de klant en de verschillende lead generatie campagne(s).

Na 4 jaar vond ik dat het tijd werd voor iets anders. Een vriendin van mij werkte op dat moment al bij Paddls en via haar ben ik bij Paddls terecht gekomen.

Aan de slag bij Paddls

Mijn eerste gedachte was dat dit een vergelijkbaar bedrijf zou zijn met mijn vorige werkgevers, maar dit bleek al snel niet zo te zijn!

Op mijn eerste werkdag heb ik een korte training gehad van mijn Delivery Executive (Project Coördinator) en al vrij snel kwam men erachter dat ik eigenlijk al direct op mijn eerste campagne ingezet kon worden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik mocht gelijk mee gaan bellen op dezelfde campagne waar mijn vriendin al enige tijd op belde. Dat ik nu op mijn plek zat bleek wel uit het succes; op mijn eerste dag had ik al een afspraak gemaakt!

Hierna kreeg ik mijn eerste ‘eigen’ campagne. Dit hield in dat ik verantwoordelijk was voor het opvolgen van een congres en zorgen dat de bedrijven die concreet aan het oriënteren waren een (fysieke) afspraak kregen met mijn klant. Uiteraard werden deze afspraken goed gekwalificeerd volgens de BANT-methode. Deze campagne bleek uiteindelijk érg succesvol! We hadden een conversie van 1-op-2 (normaal gesproken worden de KPI’s op 1-op-8 gezet), maar we kregen in de eindevaluatie van de klant te horen dat ze al enkele concrete verkooptrajecten hadden. Één daarvan bleek zelfs een potentiele waarde van enkele miljoenen te hebben! Als er iets motiverends is, is dat wel zulke feedback krijgen van je klant.

Tijd voor de volgende stap

Enige tijd later had ik een gesprek met de Delivery Manager. Hieruit bleek dat ik de kans kreeg om al vrij snel een stap voorwaarts te zetten! Ik mocht namelijk het traject in om aan de slag te gaan als Sales Marketeer. Een functie die inhoudt dat je tot één van de beste Marketeers van Paddls behoort.

Na 3 maanden had ik dit succesvol voltooid en kon ik in mijn nieuwe functie aan de slag. Dit kwam goed uit, want we kregen te horen dat onze sales afdeling een grote klant binnen had gehaald waar ik op in zou worden gezet. Met een groot team, dat zowel extern bij de klant als intern bij Paddls zou zitten, zouden we het gehele leadgeneratie traject voor Nederland én België gaan uitvoeren. Zo’n traject ingaan en uitvoeren is super leuk, zeker wanneer je dat met zo’n groot team van collega’s kan doen. Inmiddels doen we dit nu al geruime tijd naar volle tevredenheid en we mogen ons succesvolle traject in 2018 voor ze blijven uitvoeren.

Mijn toekomst zie ik rooskleurig in. Naast dat ik op erg leuke trajecten wordt ingezet, is de sfeer binnen het Paddls team super. De vrijdagmiddag borrels zijn altijd érg gezellig, en ook buiten werktijd gaan we geregeld met elkaar om. We zijn een hecht team, dat open staat voor nieuwe gezellige aanwinsten!

Wil jij dit ook? Kijk bij de vacatures om te zien welk profiel het beste bij jouw kwaliteiten aansluit en we horen graag van je waarom jij de aangewezen persoon bent.