Een werkdag als Sales Marketeer. Hoe is dat?

5 oktober 2017

Elke dag en elk project is weer anders, maar soms is er een moment dat ons echt bij blijft. Simi vertelt over een project dat hem is bijgebleven van zijn Sales Marketeer periode. Maar natuurlijk, het eindigt met taart!

Tijd voor een nieuwe campagne

Het is woensdagmiddag als ik een vergaderverzoek krijg. Het is van mijn Projectmanager Delivery Executive) met de titel ‘Briefing voorbespreking’. Tijdens deze meeting krijg ik te horen dat we morgenochtend naar een nieuwe klant gaan voor het opstarten van een nieuwe campagne. De klant bevindt zich in het hoge noorden en de afspraak staat om half tien gepland. Dat wordt vroeg op pad! Kleine notitie: Ik krijg het verzoek om in pak gekleed te gaan.

De volgende ochtend word ik thuis opgepikt door mijn Delivery en samen reizen we af. De rit wordt gevuld met gesprekken en zo leer ik mijn collega van een andere kant kennen! Goed op tijd, dus lekker ontspannen, komen we aan. Wanneer we de oprit oprijden zien we in de verte een gigantische villa staan, met daarvoor een groot netjes gemaaid grasveld met aan beide zijde een oprit die naar de ingang leidt. Bij binnenkomst worden we ontvangen door de receptie en krijgen iets te drinken aangeboden. Al gauw komt onze afspraak zich voorstellen en begeleidt ons naar de vergaderruimte. Hier krijgen we een introductie van de klant en de propositie waarvoor ze met ons een campagne gaan starten. Aan mij is het de taak deze uit te gaan voeren. Na de uitleg verplaatsen we ons naar een lecture hall waar we een demonstratie krijgen van één van de Accountmanagers. Inmiddels is het tijd voor de lunch, een lunch die geregeld is door onze klant met een koud én warm buffet.

Als Sales Marketeer aan de slag

Na de lunch is het tijd om aan de slag te gaan. Samen met mijn Delivery stel ik een belscript op, waarna we deze presenteren. Enkele kleine feedback aanpassingen en het is tijd om het belscript te testen. Er is een speciale ruimte voor ons gereserveerd waaruit we rustig kunnen beginnen met de eerste telefoontjes. De bellijst staat al klaar vanuit Heliview, dus ik kan direct beginnen met bellen. Natuurlijk is het even spannend wanneer ik de eerste persoon aan de lijn krijg… Hoe zal hij reageren? Al snel blijkt dat er goed gereageerd wordt op ons verhaal en de eerste afspraak is een feit!

In de weken die volgen ben ik hiermee aan de slag gegaan op ons eigen kantoor. Wekelijks hebben we contact met de klant om de voortgang te bespreken. Twee maanden en 12 afspraken verder krijg ik bericht van de receptie dat er een pakketje voor mij is bezorgd. Een grote taart van de klant met een kaartje erbij: ‘Dank voor het succes!’

Op naar nog veel meer afspraken.

Wil jij dit ook? Kijk op vacatures om te zien welk profiel het best bij jouw kwaliteiten aansluit en we horen graag van je waarom jij de aangewezen persoon bent.