Een kijkje in de functie van HR-collega Dorethy

22 juli 2021 | leestijd: 2 minuten

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben 55 jaar oud, getrouwd en woon in Breda. Wij hebben twee honden en twee dochters die inmiddels niet meer thuis wonen.

Hoe ben je bij Paddls terechtgekomen?

Begin 2018 heb ik gesolliciteerd op de parttime functie Medewerker Personeelsadministratie, omdat dit een mooie aanvulling was op mijn andere werkzaamheden: ik ben als ZZP-er ook communicatietrainer en -coach voor bedrijven en particulieren. Sinds de coronamaatregelen is het erg prettig om er een vaste baan naast te hebben. Alhoewel ik daardoor ook de wandelcoaching heb ontdekt!

Wat heb je hiervoor gedaan?

Oorspronkelijk heb ik Farmacie gestudeerd in Utrecht, maar mijn passie bleek niet bij het apothekersvak te liggen. Dus na het afronden van mijn doctoraal ben ik gaan werken voor een marktonderzoeksbureau gericht op farmaceutische bedrijven. Daarna heb ik nog een tijdje freelance marktonderzoek gedaan en ben ik beleidsmedewerker geweest bij BUAS (vroeger NHTV). Uiteindelijk ben ik communicatietrainer geworden en heb ik gewerkt met diverse klanten uit het bedrijfsleven, door heel Nederland.

Waarom heb je voor Paddls gekozen?

Door mijn diverse werkervaringen heb ik geleerd dat ik graag bij een kleiner commercieel bedrijf werk, waar de lijnen kort zijn. Paddls is een echte adhocracy, maar daardoor wel afwisselend en nooit saai, met ruimte voor persoonlijke inbreng.

Welke functie heb je binnen Paddls en wat houdt dat precies in?

Mijn huidige functie is HR Executive. Ik verzorg alle personeelsadministratie van contracten tot ziekmeldingen, onboarding en offboarding, salariswijzigingen en het beheer van de pensioenportal. Inmiddels heb ik mijn functie kunnen uitbreiden met ondersteuning in de beoordelingscyclus. Iedereen heeft een Maatwerk Motivatieplan (MMP), waar gedurende het jaar vijf gesprekken omheen gebouwd zijn: drie gesprekken met je manager en de twee tussentijdse MMP-evaluatiegesprekken met mij (HR). Dit hebben we zo ingesteld na de start van de coronamaatregelen. Medewerkers werden van de ene op de andere dag geacht thuis te werken. Dat was en is niet voor iedereen gemakkelijk.

Daarnaast ben ik Casemanager Verzuim. Wanneer medewerkers langdurig ziek worden, zorg ik dat we voldoen aan de eisen van de Wet Poortwachter richting UWV. Ook ben ik verantwoordelijk voor de pulse-metingen; korte enquêtes die we sinds begin dit jaar houden om de energie en medewerkerstevredenheid binnen de organisatie te peilen.

Hoe ziet jouw werkdag bij HR eruit?

Ik werk 4x 4 uur in de week. Wanneer ik in de MMP-gesprekkenserie zit is het heel hectisch, dan past het niet altijd in mijn 16 uur per week. Deze zijn net achter de rug. Nu heb ik weer tijd om achterstallige administratie bij te werken en bijvoorbeeld overzichten ziekteverzuim te maken. Het is elke dag weer goed time managen op prioriteiten, zeker omdat mijn uren beperkt zijn.

Wat vind je het leukste om te doen tijdens je werkdag?

Naast de vaste zaken als verzoeken van medewerkers verwerken en de verzuim- en pensioenportal bijhouden is het natuurlijk erg leuk om projecten als de pulse-metingen of onboarding te regelen. Lot Peeters is mijn leidinggevende en geeft me graag de ruimte om eerst een en ander uit te zoeken, zodat daarna het MT hierover een besluit kan nemen. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig om de optie ‘bijsparen voor pensioen’, helemaal uit te zoeken voordat ik het ga communiceren naar alle medewerkers.

Heb je een leuke anekdote van iets wat je hebt meegemaakt bij Paddls?

Het was altijd gezellig op kantoor, dus dat heeft iedereen wel gemist de afgelopen tijd. Met name de maandelijkse Paddls-update van Pim in de kantine was altijd een leuk moment van verbinding! De tafeltennistoernooitjes waren ook legendarisch. Het is nu bijna niet meer voor te stellen.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen om hier te solliciteren?

Ben je op zoek naar een baan waarin je jezelf kunt ontwikkelen, je kansen krijgt om jezelf (commercieel) te bewijzen binnen een klein team met betrokken collega’s, dan moet je bij Paddls zijn!


Wil jij ook werken bij Paddls?

Wil je werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures!