Het groeipad van Lauren naar Medior Round Table Producer

20 september 2022

Collega Lauren kwam binnen bij Paddls als tijdelijke kracht in een drukke periode. Dat was de bedoeling althans. De samenwerking beviel zo goed dat ze er nu, bijna twee jaar later, nog steeds is. Lauren vertelt over haar groeipad van schoolverlater naar Medior Round Table Producer.

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben Lauren, 27 jaar, woon samen in Breda en ben een grote NAC-fan.

Hoe lang werk je al bij Paddls?

Ik ben eind oktober 2020 begonnen, dus ik werk hier nu bijna 2 jaar.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd van Human Resource Management in Tilburg. Daarna heb ik in de horeca gewerkt, net zoals ik tijdens m’n studie deed.

Waarom ben je overgestapt naar Paddls?

Half oktober 2020 moesten de restaurants weer dicht en ben ik op zoek gegaan naar iets ter overbrugging. Via via kwam ik binnen een week bij Paddls terecht. Ik zou twee maanden blijven, maar dat werd iets langer.

Welke functie heb je bij Paddls?

Medior Round Table Producer.

Wat houdt dat precies in?

Nadat de verkoop van een Round Table door Sales is afgerond pak ik het klantcontact op en faciliteer ik het gehele proces tot aan de Round Table. Dit houdt in dat er intensief contact is met de klant om zaken af te stemmen zoals de inhoud van de Round Table en om te zorgen dat de datasets van hoge kwaliteit zijn. Zo kunnen we de juiste personen targeten die de klant aan tafel wil hebben.

Daarnaast monitor ik constant of de gewenste doelgroep en het gewenste onderwerp op elkaar aansluiten. Wordt het onderwerp goed ontvangen of niet? Als er minder positieve reacties zijn dan zet ik bepaalde acties uit om het toch tot een succes te maken.

Beschrijf een gemiddelde werkdag eens

In de ochtend heb ik meestal wat calls staan. Daaromheen plan ik de rest in. Ik sta ook altijd paraat voor de Marketeers voor vragen over de projecten. Ik heb altijd wel minimaal 1 klantcall per dag. De hoeveelheid calls verschilt per klant. De ene klant laat het redelijk los en de andere wil graag iedere week even bellen.

Ik heb ook altijd wel een interne call. Dat kan variëren van planningscalls tot rapportagecalls om intern aan te geven wat de stand van zaken is. Daarnaast ben ik bezig met het creëren van content voor de onderwerpen, zoals het schrijven van uitnodigingen. Daarvoor moet ik me ook goed inlezen. En ik houd constant alle cijfers bij van elk project zodat ik er bovenop zit en precies weet of alle projecten lopen volgens verwachting.

Welke ambitie had je toen je hier binnenkwam? En nu?

Toen ik binnenkwam had ik eigenlijk niet zoveel ambitie want ik zou maar kort blijven. Maar na twee, drie maanden ontstond wel de ambitie om hierin te groeien. Vooral ook omdat de kansen er zijn binnen Paddls en omdat je hier kunt doorgroeien. Die kans kreeg ik ook heel snel want na vier maanden mocht ik al Event Marketeer worden. Toen kreeg ik meer ambitie want toen wilde ik ook Producer worden.

Nu wil ik natuurlijk ook doorgroeien naar senior. Maar het moet wel behapbaar blijven. Ik heb net de stap gemaakt naar medior. Dit wil ik eerst goed onder de knie krijgen.

Hoe is je groeipad bij Paddls verlopen?

Na 4 maanden werd ik dus Event Marketeer. Dit is een ondersteunende rol met weinig eindverantwoordelijkheid voor projecten. Het was wel een hele goede voorbereiding op het producerschap, want als vliegende kiep leer je deze functie vanaf de zijlijn heel goed kennen.

Dat heb ik 7 maanden gedaan en toen werd ik Junior Producer. Dat heb ik een jaar gedaan en nu ben ik medior.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste vind ik om goede resultaten te kunnen delen. Op vrijdag ben ik thuis aan het werk en stuur ik rapportages naar elke klant toe. Het is heel fijn om goed nieuws te delen. Om aan klanten te kunnen melden dat ze de juiste doelgroep te pakken hebben, dat er al zoveel deelnemers zijn ingeschreven. Dat betekent dus ook dat hun propositie gaat werken. Dat vind ik heel tof, om dat te kunnen delen.

En wat vind je lastig aan je werk?

Wij hebben soms een andere insteek dan de klant. Wij bieden een platform om kennis te delen, met een kennispartner erbij als ervaringsdeskundige. De Round Table sessies hebben vanuit Paddls geen commerciële insteek, maar de kennispartner, onze klant, heeft wel een commercieel doel. Om dat op één lijn te krijgen vind ik wel eens lastig.

Wat vind je het leukste aan werken bij Paddls?

Het team. Het is ontzettend gezellig, klein maar fijn, prettige werksfeer. En de communicatielijnen zijn kort, ook richting de directeur.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen om hier te solliciteren?

Doen en kijk of het iets voor je is. Er kunnen ontzettend grote kansen uitkomen, kijk naar mij.

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?

Wil je ook doorgroeien en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe helden.

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.