In 1,5 jaar van Executive Marketeer naar Executive Sales

18 september 2018

9 vragen aan Gijs Bruijns

Hoe lang werk je al bij Paddls?

Ik werk hier sinds november 2015, dus bijna 3 jaar.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb hiervoor Commerciële Economie gestudeerd.

Welke functie heb je bij Paddls?

Ik ben Executive Sales.

Wat houdt dat precies in?

Bij SAP ben ik gekoppeld aan twee marketing units: Data en Datamanagement & Analytics. Ik ben de schakel tussen Marketing en de verschillende sales teams die daar zitten. Ik krijg alle leads door die gegenereerd worden door Marketing uit events, online of door leadgeneratie via telemarketing bureaus. Die moet ik kwalificeren zodat ze opportunity-waardig zijn en door kunnen naar Sales. Zo gaan ze sneller door de funnel heen. Daarnaast doe ik zelf nog Demand Generation om opportunities voor Sales te genereren en Sales te ondersteunen bij opportunities die lopen. Ik zit dus vijf dagen per week fulltime bij SAP in Den Bosch.

Wat vind je het leukste aan het werken bij Paddls?

Je leert er heel veel. SAP is een van de grootste software bedrijven ter wereld dus die lopen ook voorop in heel veel dingen qua technologieën. Ik zit bijvoorbeeld bij Data en Datamanagement & Analytics en dat is echt de toekomst. Bij heel veel zaken draait het erom hoe je omgaat met je data en hoe je data slim inzet. Ik vind het super leuk om daar met klanten over in gesprek te gaan en die ook enthousiast te krijgen, zodat ze er met SAP over in gesprek gaan. SAP is een leuk bedrijf om voor te werken. Het is een modern bedrijf en er wordt veel in geïnvesteerd. Er heerst een hele open cultuur en ik heb veel collega’s waarvan ik veel kan leren.

Beschrijf je werkdag eens

Mijn werkdagen zijn gevarieerd. Een van de dingen die ik bij SAP doe, is Demand Generation. We kiezen dan altijd een bepaalde Sales Play uit. Dit is een bepaalde case voor een klant die we al gerealiseerd hebben en goed kunnen toepassen op een bepaalde branche. Dan krijg je een aantal accounts die daarbij aansluiten. Die moet je eerst profilen en een goed contactpersoon erbij vinden. Ik moet ook verschillende pitches maken en kijken welke content al beschikbaar is zodat ik die kan delen met klanten. Ik heb veel telefonisch contact met klanten en via de mail. Ik zit veel met collega’s om klanten te bespreken. Ik heb geen vaste dagindeling. Het ligt er aan wat voor dingen er binnen komen en wat voor campagnes ik moet doen.

Hoe is je groeipad bij Paddls verlopen?

Ik ben begonnen als Executive Marketeer (Junior Inside Sales). Toen belde ik voor o.a. Capgemini iBabs en Microsoft. Daarna ben ik snel doorgegroeid. Ik heb de stap gemaakt naar Sales Marketeer (Inside Sales), vervolgens naar Allround Sales Marketeer en toen uiteindelijk naar Executive Sales. Ik ben nu meer dan anderhalf jaar gedetacheerd. Ik heb eerst bij Citrix gezeten. Toen kwam de kans voorbij om bij SAP te gaan werken en die kans heb ik gegrepen. Het is vlot gegaan. In anderhalf jaar ben ik van Executive Marketeer naar Executive Sales uitgegroeid.

Wat vind je het leukste aan werken bij Paddls?

Het is altijd gezellig. Ik vond het leuk om voor klanten zoals Microsoft te werken. Het contact met collega’s is bij Paddls ook erg leuk. We proberen altijd ergens een succes van te maken.

Wat zou je zeggen tegen mensen die overwegen om hier te solliciteren?

Als je jong bent, als je gemotiveerd bent en/of de stap wil maken binnen Sales en ICT, dan is Paddls een goede stap om mee te beginnen. Ik ben hier begonnen als Executive Marketeer voor Microsoft en Capgemini en ik heb al voor twee van de grootste software vendoren ter wereld gewerkt. Je leert hier zoveel. Ik had nooit die stap kunnen maken als ik niet bij Paddls begonnen was. Ik heb zo de stap naar Citrix kunnen maken. Als ik niet bij Citrix had gezeten, had ik nu niet bij SAP gezeten. Er wordt heel hoog niveau gevraagd om daar uiteindelijk te kunnen presteren. Bij Paddls heb ik geleerd goed te kunnen communiceren met klanten en heb ik de nodige productkennis opgedaan om uiteindelijk bij een bedrijf als SAP te kunnen werken.

Update oktober 2019:
Inmiddels is Gijs toegelaten tot de SAP Academy en in dienst getreden bij SAP! Lees het vervolg interview met Gijs.

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?

Wil je ook doorgroeien in de sales en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe sales helden.

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.