Van kok naar Business Development Representative

14 juni 2018 | leestijd: 4 minuten

11 vragen aan Viktor de Vries

Hoe lang werk je al bij Paddls?

Ik werk hier sinds 21 nov 2017, dus iets meer dan een halfjaar.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb een koksopleiding gedaan en hiervoor heb ik in de horeca gewerkt. Ik werkte bij Charelli in Breda in de keuken. Daarvoor bij andere restaurants.

Waarom ben je overgestapt naar Paddls?

Ik heb ooit een bijbaan gehad bij een callcenter. Vorig jaar wilde ik meer uitdaging en had toen de keuze: of in de horeca blijven of iets nieuws gaan doen. Ik dacht terug aan het callcenter en heb elders gesolliciteerd op een functie als Accountmanager Buitendienst. Dat was geen match. Ik zocht echt een functie die mij een opstapmogelijkheid bood. Paddls kon mij die mogelijkheid wel bieden. Ik zit nu op een functie die ik een halfjaar geleden niet had verwacht te gaan bekleden.

Welke functie heb je bij Paddls?

Bij Paddls ben ik Sales Marketeer. Sinds een paar weken werk ik op kantoor bij Trend Micro in Amsterdam als Business Development Representative.

Wat houdt dat precies in, Business Development Rep?

Ik ben de schakel tussen Sales en Marketing. Ik houd me bezig met het creëren van new business. Mensen zoeken die potentieel klant kunnen worden. Na events bijvoorbeeld ga ik mensen nabellen, leads kwalificeren, kijken of het zinvol is om daar langs te gaan. Ik ga zelf niet naar klanten, maar maak afspraken voor de Accountmanagers.

Verder houd ik de markt in de gaten en kijk wat waar speelt, onder andere door events te  bezoeken. Nieuwe marktontwikkelingen geef ik door aan de Accountmanagers. Tot nu toe heb ik vooral veel kennismakingsgesprekken gehad. De tweede week mocht ik naar Ierland. Ik ga ook nog naar München voor de ‘new hire day’, voor alle nieuwe medewerkers in Europa.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik heb het idee dat ik veel waarde ga creëren voor het bedrijf. Als ik leads ga managen en klanten ga nabellen, dan kunnen de Accountmanagers zich concentreren op het verkopen. Ik ontlast de Accountmanagers door veel voorwerk te doen. Het sales-/marketingproces gaat ook sneller. Leads worden sneller opgevolgd, bijvoorbeeld al een paar dagen na een event. Ik kan dan warme leads aanleveren en de Accountmanagers kunnen zo meer omzet halen. Dat geeft voldoening!

Hoe is je groeipad bij Paddls verlopen?

Het is allemaal heel snel gegaan. Ik heb een halfjaar lang m’n best gedaan, echt laten zien wat ik in m’n mars heb en zo kon ik snel de stap maken. Ik kwam eigenlijk binnen met het doel om Accountmanager te worden. Toen ik hier kwam werken wist ik niet eens dat de functie Inside Sales bestond. Heb ‘m toch aangegrepen en ik denk dat ik dit nog wel leuker vind. Vanuit deze functie kan ik verder groeien bij Trend Micro of ergens anders.

Wat vind je het leukste aan werken bij Paddls?

De sfeer die er hangt is echt top. Iedereen wil je graag helpen. Leuke vrijdagmiddagborrels. De Deliveries en managers staan echt naast je en niet boven je. Ze zijn er om je te helpen en nemen de tijd voor je. Als iets niet goed gaat kijken we hoe we het een volgende keer wel succesvol kunnen maken. Ze willen me helpen met doorgroeien, net als mijn leidinggevende, ook al ligt mijn wens uiteindelijk buiten Paddls. Dat vind ik wel een fijn idee; dat ze ook mijn groei stimuleren in plaats alleen de groei van het bedrijf.

Flexibele starttijden. Goede koffie. Het idee dat ik gewaardeerd word om wat ik doe. Soms krijgen we bij het halen van bepaalde campagnetargets een incentive zoals een flesje wijn.

Open cultuur. Ik vind het interessant om tijdens de maandelijkse meeting inzage te krijgen in de cijfers en hoe het gaat met het bedrijf. Als je iets vindt of het ergens niet mee eens bent, kun je het gewoon zeggen. Ik ben geen nummer, maar iemand die mag meebeslissen.

Ook de voetbaltoernooien vind ik leuk, de yoga. Buiten het werk leuke dingen doen met elkaar. Normaal doe ik niet aan yoga, maar nu werd het aangeboden dus heb ik de kans aangegrepen om iets nieuws te ontdekken.

Als je een dag met onze directeur Pim mocht ruilen, wat zou je dan veranderen?

Minder administratie: belpogingen en beluren bijvoorbeeld kun je makkelijk uitdraaien maar moeten we ook handmatig bijhouden. En ik zou een fietspomp neerzetten in de fietsenstalling.

Heb je een leuke anekdote van iets wat je hebt meegemaakt bij Paddls?

Ik vind het sowieso heel tof dat ik het zo snel heb gedaan. Het was ook beloofd toen ik solliciteerde: als je laat zien dat je het wilt, kun je stappen maken. Na een halfjaar zit ik bij de top van de wereld op het gebied van security. Dus het kan heel snel gaan. Dat heb je zelf in de hand. Zo heb ik ook belcampagnes die ik minder leuk vond succesvol afgerond om te laten zien dat ik het kan.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen om hier te solliciteren?

Gewoon doen! Het is heel divers, ik heb hier echt veel geleerd op het gebied van IT en sales. En over het voeren van gesprekken, ook op hoger niveau zoals met directeuren. Hoe je een gesprek leidt. Daar heb ik ook privé profijt van. Dus ik zou hier gewoon solliciteren.

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?

Wil je ook doorgroeien in de sales en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe sales helden.

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.