Van Marketeer naar Round Table Producer

15 maart 2018

Collega Monique begon als Marketeer met een duidelijk doel voor ogen: doorgroeien naar een functie met veel eigen verantwoordelijkheden. Inmiddels is ze Round Table Producer en nog lang niet uitgegroeid.

Hoe ik begon

Ik werk sinds augustus 2016 bij Paddls en ben zoals de meeste collega’s begonnen met het bellen als Marketeer. In mijn geval in het team Deelnemerswerving.

Als ‘schoolverlater’ heb ik de mogelijkheid gehad om bij een ander telemarketing bedrijf de nodige belervaring op te doen. Ik ben daar in 4 jaar doorgegroeid naar teamleider van het Databaseteam. Ik had daar best willen blijven, maar door het aflopen van mijn contract en een interne reorganisatie was dat niet mogelijk.

Gestart als Marketeer

Toen ik vervolgens bij Paddls startte had ik wel direct de ambitie om door te groeien naar een soortgelijke functie. De diversiteit van het werk en extra verantwoordlijkheden die daarbij komen kijken spreken me aan. Ondertussen besefte ik ook heel goed dat dit makkelijker is als je de kennis meeneemt die je ervaart als Marketeer. Daarom ben ik aanvankelijk ook in die functie begonnen. Je kunt jezelf zo verplaatsen en kent de mogelijkheden en verwachtingen van een Marketeer die je brieft op een nieuw project. En omdat ook geen bedrijf hetzelfde is, was dit een goede eerste stap naar het traject dat ik voor me zag. Paddls dacht direct met me mee en er werd een groeipad voor me uitgestippeld. Dit gaf me ook het vertrouwen dat ik nu een baan had waar ik niet stil zou blijven staan.

Het is ontzettend leuk werk om mensen uit te nodigen voor sessies, events en Round Tables die speciaal voor de desbetreffende doelgroep worden georganiseerd. Het is daarnaast ook een ontzettend leuke en nuttige manier om het bedrijf en alle processen te leren kennen. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt en leert veel van je collega’s. Omdat je bij elkaar op de werkvloer zit hoor je elkaar ook goed bellen zodat je van elkaar leert én elkaar kunt motiveren. Het maakt je betrokken bij het werk dat je doet.

Een groeipad: van Eventmanager naar Round Table Producer

Vanuit de Marketeersfunctie ben ik het opleidingstraject gestart voor Eventmanager; een rol waarin je de Round Table Producer op zijn/haar projecten een rechterhand biedt. Dat ging goed en inmiddels ben ik nu zelf Round Table Producer. In deze functie stuur ik het team van Marketeers aan, heb ik dagelijks contact met klanten en krijg ik alle vrijheid om deze taken op mijn eigen manier uit te voeren. Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft en zo ook je collega’s en klanten benadert. Uiteraard blijf je professioneel. Ik maak de uitnodigingen voor de Round Tables en bepaal dus samen met de klant de onderwerpen. Verder ben ik verantwoordelijk voor het samenstellen van de juiste bellijsten, brief ik de marketeers en ondersteun ik hen tijdens het werven. Ik regel de locatie, moderator, lunch of diner, blog en ben verantwoordelijk voor de klantrapportages. Kortom, alles wat er bij komt kijken! Tenslotte ben ik vraagbaak voor zowel de klant als Marketeers tijdens het gehele project. Het is een leuke, motiverende en afwisselende functie waarbij je soms met tientallen dingen tegelijkertijd bezig bent. Ik rapporteer wekelijks over de voortgang van mijn projecten aan de Business Unit Manager. Hier kan ik met al mijn vragen/uitdagingen terecht.

Het Maatwerk Motivatie Plan

Dit jaar heeft Paddls het Maatwerk Motivatie Plan ingevoerd, dat elke medewerker doorloopt met zijn/haar leidinggevende. Je hoort direct wat mogelijk is binnen het bedrijf en werkt daar volgens een SMART strategie naar toe. Een goede stap vooruit om het groeipad nog persoonlijker te maken.

In mijn Maatwerk Motivatie Plan werk ik toe naar een senior functie waarbij ik nog meer verantwoordelijkheden krijg. Hierdoor zal ik onder andere de mogelijkheid krijgen nog meer werkzaamheden zelf op te pakken en tevens fungeren als rechterhand van de Business Unit Manager. Een flinke uitdaging dus weer de komende tijd, veel te doen en te leren, maar zeker een periode waar ik heel erg naar uitkijk!

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?

Wil je ook doorgroeien en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe helden.