Wie treedt in mijn Belgische voetsporen?

18 januari 2018

Robin Vandenberghe, een 22-jarige flamboyante Vlaamstalige sales topper die ineens op de stoep stond. We konden hem niet zonder contract weg laten gaan.

Van België naar Nederland

Toen ik 18 was besloot ik dat ik voor mijzelf wilde beginnen. Dit deed ik door een evenementen bedrijf op te starten. Ik richtte mij op jongerenevenementen en exclusieve get2gethers. In een later stadium werd dit uitgebreid met samenwerkingen met andere bedrijven om voor hen externe events te organiseren. Bij het oprichten van een eigen bedrijf komen veel aspecten kijken. Ik moest netwerken, afspraken plannen, partnerships opzetten, sponsoren en investeerders zoeken. Ik dook meteen de sales-wereld en leerde al gaande weg.

Na 1,5 jaar ben ik bij een van mijn partners als coördinerend leidinggevende gaan werken. Dit heb ik een jaar gedaan waarbij ik verantwoordelijk was voor een team van 5 vaste werknemers en 400 vrijwilligers. Hier leerde ik naast de marketing en sales werkzaamheden de operationele kant van de event sector.

Na 2,5 jaar op de arbeidsmarkt had ik veel skills geleerd; op gebied van sales, ondernemen en projectmanagement. Toch besloot ik back-to-basics te gaan en te starten als schoonmaker en front desk medewerker bij het pas opgestarte hotel van mijn oom. Door hier op alle aspecten ingezet te worden had ik na 1 jaar een hoop nieuwe dingen geleerd. Veel werkethiek opgedaan, coördinatievaardigheden uitgebreid en vooral heel veel levenslessen geleerd. Om te weten wat er speelt in de markt, moet je soms teruggaan naar de basics.

Toen ik eenmaal was doorgegroeid was ik een 21-jarige met een ambitieuze job met mooie uren en salaris. Het was toen dat ik besliste om een volgende stap te maken in mijn leven en terug te gaan studeren. Ik heb alles achtergelaten en ben naar Breda verhuist om mijn droom van business developer voor pretparken waar te maken. Ik startte met de Bachelor of Arts: Attractions & Theme Parks Management.

Eenmaal gestart met deze opleiding miste ik de uitdaging en het vooruitgaan en denken wat men in een werkomgeving krijgt en niet te vinden is in een opleiding. Toen ik in januari 2017 de vacature voor Vlaamstalige Commerciële Medewerkers Binnendienst zag wist ik dat dit de perfecte job voor mij was en het dusdanig ook perfect aansluit bij wat ik wilde.

After every treshold on your journey lays a new opportunity that will get you closer to your goal. And that opportunity is Paddls.

Een stukje België in Nederland

Ik kende de sector en wat er moest gebeuren was duidelijk. De praktijk had ik alleen geen ervaring mee. Ik ging van de buitendienst naar de binnendienst, opnieuw terug naar de basics. Paddls kwam met een nieuwe uitdaging voor mij, een target om te behalen. Toch was er veel vrijheid. Hierdoor kon ik mijn talent laten zien. Een doelstelling en kantlijnen, maar geen script. Bij Paddls werken is werken aan je eigen vrijheid binnen de juiste kantlijnen met haalbare doelstellingen.

De functie van Executive Marketeer uitvoeren was heel leuk. Ik ben in korte tijd veel gegroeid, mijn persoonlijke normen en waarden, maar vooral ook mijn kwaliteiten zijn erop vooruitgegaan. Wat ik vroeger in de praktijk zelf heb geleerd zie ik nu uitgevoerd in een bedrijfsstructuur waar er enorme transparantie heerst.

Wat ik fijn vind aan Paddls is dat ze naar jou kijken als persoon. Ik heb geen standaard achtergrond, iets wat mij typeert. Hier wordt er gekeken naar wat het beste voor jou werkt om tot bloei te komen. Wat werkt voor jou, dat is wat Paddls doet.

De eerste zeven maanden werkte ik als Executive Marketeer, waarbij ik onmiddellijk op verschillende projecten voor grote ICT partijen werd ingezet. Ik leerde mijn hard en soft skills verder te ontwikkelen en werkte naar een constante scoren. Ik werd vooral ingezet op projecten voor de Belgische markt. Heel leuk, omdat je dan alsnog als Belg in Nederland met Belgische managers en bedrijven in contact komt. De resultaten spraken dan ook al gauw boekdelen.

Toen kwam er een grote klant binnen met een stukje België. Hierdoor kon ik proeven van de functie Executive Sales. Na twee maanden dit deels naast de Executive Marketeer taken gedaan te hebben werd mij aangeboden om bij de klant op locatie in Amsterdam de functie van Executive Sales uit te voeren. Specifiek ging ik dus aan de slag als link tussen Marketing en Sales, waarbij ik mijzelf zie als een meewerkend voorman die zowel uitvoerend als operationele taken uitvoerde. Ditmaal niet voor de Belgische markt maar voor de Nederlandse. Dit was wel even wennen, maar na 2 á 3 weken had ik dit ook snel onder de knie. Als Belg kun je 4 markten benaderen (Vlaams, Waals, Nederlands en Luxemburg) waardoor je hier in Nederland een enorme asset kan worden voor een bedrijf.

Paddls is meer dan een werkplek

Het is een plek waar mensen samen komen, een leuke professionele sfeer. Ik heb zelf de kans gehad om snel door te groeien binnen het bedrijf. Er worden kansen geboden om te groeien naar de functie die bij jou past. Paddls is een plaats waar je kan werken, leren en jezelf ontwikkelen.

Paddls is ook een plaats van saamhorigheid. Samenhorigheid tussen Nederlanders en Belgen, en tussen Nederlands, Vlaams en Frans. Aan het einde van de dag zijn we allemaal mens en werken we allemaal aan hetzelfde doel: om Paddls tot een hoger niveau te brengen. En gelijk welke afkomst je hebt, Paddls ontvangt iedereen met open armen.

Als je dit verhaal hebt gelezen en je hebt zelf een niet zo typische achtergrond en wilt voorruit in het leven of je hebt wel een typische achtergrond en wilt de volgende stap maken. Come and join us….

Als Belg werd mij al snel de functie aangeboden als biermanager en ik ben klaar om deze functie over te laten aan een waardige Belgische opvolger. Wie treedt in mijn Belgische voetsporen?

Neem jij de functie van biermanager van Robin over? Kijk bij de vacatures om te zien welk profiel het beste bij jouw kwaliteiten aansluit en we horen graag van je waarom jij de aangewezen persoon bent.