Van de sportwereld naar Inhouse Sales Executive

16 februari 2021 | leestijd: 3 minuten

Philip Testers, Inhouse Sales Executive, kwam uit de sportwereld maar wilde toch iets anders leren. Hij beantwoordde 11 vragen over zijn ontwikkeling binnen Paddls. Hij neemt je mee door zijn groeipad vanaf de middelbare school tot heden.

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Mijn naam is Philip Testers, 25 jaar, een Nederlander wonend in Essen (België). Ik ben geïnteresseerd in sport en inmiddels al meer dan een jaar werkzaam bij Paddls.

Hoe lang werk je al bij Paddls?

Sinds eind januari 2020.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb al heel mijn leven een passie voor sport en heb tijdens mijn middelbare schoolperiode gekozen om naar een sportschool te gaan in Antwerpen. Daarna heb ik de keuze gemaakt om de bacheloropleiding Lichamelijke Opvoeding aan de AP Hogeschool in Antwerpen te volgen. Nadat ik de bacheloropleiding had afgerond, ben ik de postgraduaatstudie Sportmanagement aan de VUB in Brussel gaan studeren.

Hoe ben je bij Paddls gekomen?

Het was voor mij nog onduidelijk wat ik na mijn opleiding wilde doen. Ik vond geen passende baan in België, waardoor ik de keuze heb gemaakt om eens in Nederland op zoek te gaan. Via uitzendbureau WerkTalent ben ik bij Paddls terechtgekomen.

Waarom heb je voor Paddls gekozen?

Ik was zowel bij Paddls als bij Decathlon aangenomen. De functie bij Decathlon paste meer bij mijn studies, maar uiteindelijk heb ik besloten om voor Paddls te kiezen. De belangrijkste redenen hiervoor waren de goede eerste indruk en de doorgroeimogelijkheden. Zelf kom ik ook uit een sales-familie, dat maakt het extra leuk.

Welke functie heb je binnen Paddls en wat houdt dat precies in?

Momenteel werk ik als Inhouse Sales Executive. Ik maak onderdeel uit van het salesteam en ben dus medeverantwoordelijk voor het stukje new business. De focus ligt vooral op het maken van afspraken voor onze Accountmanager Michael en Directeur Pim.

Ook verzorg ik alle aanvragen via de website, bekijk ik de bezoekers van de website en chat ik met mensen die een vraag stellen via onze chatfunctionaliteit. Ondertussen ben ik ook begonnen met Recruitment om nieuwe collega’s te werven voor Paddls.

Zag je ergens tegenop voordat je hier kwam werken?

Ondanks dat ik een erg goed gevoel had bij Paddls, vond ik het spannend om hier te beginnen. Al heel mijn leven woon ik in België en was ik bezig met sport. Toen ging ik plots in Nederland werken en een salesrol vervullen, best een groot verschil. Ook twijfelde ik of ik het werk wel leuk zou vinden en of ik het goed zou doen. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar gelukkig is dat snel goed gekomen.

Hoe is je groeipad tot nu toe verlopen binnen Paddls?

Ik ben in februari 2020 begonnen als Executive Marketeer. Dat liep naar mijn gevoel erg goed en ik behaalde mijn eerste resultaten vrij snel. Toen de coronacrisis uitbrak hadden ze extra capaciteit nodig bij het salesteam. Ze hebben toen voor mij gekozen en kreeg ik als Executive Marketeer plots een senior rol.

Ook bij ons eigen salesteam behaalde ik vrij snel mijn eerste resultaten en kreeg ik de kans om Sales Marketeer te worden. Nadat ik Sales Marketeer ben geworden werd er eind vorig jaar een nieuwe Inhouse Sales gezocht en heb ik direct gesolliciteerd. Ik ben het toen ook geworden en ik doe het met veel plezier.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op de persoonlijke ontwikkeling die ik tot nu toe heb doorgemaakt. Toen ik bij Paddls binnenkwam, wist ik niet eens hoe ik de telefoon moest opnemen bij wijze van spreken en nu ben ik onderdeel van Sales en krijg ik de kans om mijn eigen afspraken te lopen en offertes te maken. Hoe cool is dat?

Welke ambities of doelen had je toen je hier binnenkwam? En nu?

Allereest toen ik bij Paddls begon met werken, wilde ik het vak goed begrijpen omdat het voor mij allemaal onbekend was. Daarna heb ik steeds doelen gesteld en weet erg goed waar ik in de toekomst heen wil. Zo lijkt het mij erg leuk om later Accountmanager te worden, maar besef dat Paddls nu zorgt voor een goede basis, die je nodig hebt binnen Sales.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen om hier te solliciteren?

Dat de springplank waar Paddls het over heeft, ook echt waar is. Als je ambitie hebt om door te groeien, is Paddls een mooi bedrijf om die kansen waar te maken. Daarbij is het ook een gezellig bedrijf. Iedereen is super aardig tegen elkaar en in de pauze valt er ook genoeg te doen zoals tafeltennissen, even naar AH of een rondje lopen met elkaar.

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?
Wil je ook doorgroeien in de sales en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe sales helden.