Paddls als springplank naar een eigen bedrijf

4 juli 2019 | leestijd: 3 minuten

12 vragen aan Sergy Stapanyan

Wanneer ben je begonnen bij Paddls?

Ik ben op 19 maart 2019 begonnen bij Paddls.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Voordat ik bij Paddls kwam werken, heb ik rechten gestudeerd. Dit heb ik afgerond in 2018. Vanwege mijn toekomstdromen heb ik ervoor gekozen om door te gaan in een andere richting. In de toekomst wil ik graag een eigen bedrijf opstarten op gebied van IT. Vóór mijn studie heb ik in een callcenter gewerkt. Dit ging mij vrij goed af. Tijdens mijn studie heb ik mij beziggehouden met IT, hard- en software.

Waarom ben je bij Paddls komen werken?

Ik ben bij Paddls komen werken, omdat ik affiniteit met IT heb. Ik was op zoek naar een IT-bedrijf dat mij een goede opstap kon bieden voor mijn eigen bedrijf. Bij het callcenter heb ik enige ervaring opgedaan, maar business-to-business is toch anders. Paddls leek mij een goede eerste stap richting mijn eigen bedrijf.

Welke functie heb je bij Paddls?

Mijn functie bij Paddls is Sales Marketeer.

Wat houdt dat precies in?

Dat houdt in dat ik potentiële klanten benader voor grote IT-bedrijven, zoals Microsoft, Citrix en IBM in mijn geval. Daarnaast loopt er ook een project voor Google. Daar ben ik zelf niet mee bezig, maar het lijkt me wel gaaf om voor Google leads te mogen genereren. Ik bel voornamelijk andere bedrijven op in naam van het IT-bedrijf om hun product/dienst onder de aandacht te brengen en om te kijken of ze interesse hebben om een gesprek aan te gaan.

Wat vind je het leukste aan werken bij Paddls?

Het leukste aan het werken tot nu toe vind ik het sociale gedeelte. Je bent continu in contact met mensen. Verder geeft het voldoening als je een bepaalde organisatie weet te overtuigen om gebruik te maken van een product/dienst die je aan ze voorstelt. Ook de projecten zijn leuk, omdat je voor grote IT-bedrijven mag bellen of werken. Dat zorgt bij mij wel voor een kick en tegelijkertijd ook dat ik me zo goed mogelijk wil inzetten om leads te scoren.

Beschrijf je werkdag eens

Mijn werkdag begint altijd met een kopje koffie. Meestal begin ik vroeg in de ochtend al met het benaderen van potentiële klanten, omdat zij dan nog niet helemaal gestart zijn met werken en nog even de tijd hebben om te praten.

De dag bestaat voornamelijk uit bellen. Daarnaast heb je ook nog wat administratieve werkzaamheden, zoals het werken met een CRM-systeem, mails versturen, je eigen agenda bijhouden en evaluatiegesprekken voeren. Kort gezegd je bent voortdurend leads aan het genereren door potentiële klanten of koude contacten warm te houden.

Hoe vind je dat je bent begeleid toen je begon met werken?

Goed en fijn. Je wordt bij Paddls stapsgewijs ingewerkt. Je wordt eerst op een fijn project ingezet, zodat je een goede start kunt maken. Op deze manier krijg je er handigheid in. Daarna word je op de grotere projecten gezet. Het is fijn dat de werknemers hier wel de tijd nemen om je goed over het project te briefen. Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid.

Hoe omschrijf je jouw eerste maand?

In één woord: plezierig! Het was in het begin wel even wennen, omdat ik nooit eerder 40 uur in de week bij een soortgelijk bedrijf heb gewerkt. Voor de rest voelde ik me vrij snel thuis, waardoor ik me op mijn gemak voelde.

Beschrijf hoe je leukste collega eruitziet

Mijn leukste collega omschrijf ik als sociaal, behulpzaam, houdt wel van een grapje, maar kan ook serieus zijn.

Wat maakt het werken bij Paddls anders dan bij andere bedrijven?

Ik denk toch wel dat de bedrijfscultuur, de vrijdagmiddagborrels en de pingpongtafel het hier wel echt anders maken om te werken. De sfeer onder de collega’s en de activiteiten eromheen zorgen voor een aangename bedrijfscultuur. Natuurlijk komt dat ook deels doordat er hier alleen maar leuke mensen werken!

Waarom moeten mensen volgens jou solliciteren bij Paddls?

Mensen zouden bij Paddls moeten solliciteren, omdat je hier kunt doorgroeien. Verder heerst er een leuke bedrijfscultuur. Daarnaast vind ik het leuk dat je hier ook een training krijgt in sales. Hierdoor leer je echt hoe je bedrijven op een goede manier moet benaderen.

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?
Wil je ook doorgroeien in de sales en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe sales helden.