Sales-collega Philip vertrekt naar Dublin

10 november 2021 | leestijd: 3 minuten

Philip begon bij ons met bijna nul saleservaring en vertrekt nu, ruim 1,5 jaar later, naar Dublin voor een functie als Business Development Representative. Eerder vertelde Philip al over zijn groeipad bij Paddls, maar we zijn natuurlijk heel benieuwd naar zijn volgende stap!

Kun je nog eens kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Philip, 25 jaar. Ik ben Nederlander maar ik woon in België. Ik houd van voetballen, Ajax en skiën, zowel on- als off-piste.

Wat heb je gedaan voordat je bij Paddls kwam werken?

Ik ben altijd heel sportief geweest en wilde iets met sport doen. Daarom ging ik na de middelbare school een studie volgen voor sportleraar. Alleen bleek ik sport wel leuk te vinden, maar het lesgeven minder. Zodoende heb ik na het behalen van mijn diploma nog een post graduate gedaan: Sportmanagement.

Na het afronden van m’n studie wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen. Aangezien ik uit een sales-familie kom dacht ik “misschien is dat wel iets voor mij”. Zo ben ik bij Paddls terecht gekomen. Ik had er meteen een goed gevoel bij.

Welke functie heb je binnen Paddls en wat houdt dat precies in?

Officieel ben ik Inhouse Sales Executive. Dat betekent dat ik deel uitmaak van het salesteam en afspraken maak voor onze Accountmanager Michael. Dat gaat goed en daarom heb ik er Junior Accountmanager taken bijgekregen, zoals vervolggesprekken voeren met leads, offertes maken en m’n eigen deals closen.

De laatste maanden heb ik me binnen Paddls vooral beziggehouden met recruitment. Mensen zoeken dus, omdat we een tekort hebben aan commerciële mensen, zeker nu ‘na’ de coronatijd. Dat is heel leuk om te doen en heeft veel raakvlakken met sales. Het gaat zo goed dat we dit ook voor klanten zijn gaan doen. Zo ben ik dus een eigen unit aan het uitbouwen.

Welke ambitie of doelen had je toen je hier binnenkwam? En nu?

Ik wilde vooral eerst goed worden binnen Paddls. Ik kwam als junior binnen en ben onderaan de ladder begonnen als Executive Marketeer. In het begin wist ik niet wat het allemaal inhield. Het bellen was eerst best wel een beetje spannend. Maar het ging goed en daarom mocht ik al snel de overstap maken van de business unit Leadkwalificatie naar Sales. Dat was wel gaaf. Hier heb ik veel geleerd. Je voert hier een ander gesprek dan bij Leadkwalificatie; zoomt meer in op het probleem van de klant en hoe je dat kunt oplossen.

Sales is wel echt mijn ding, dat wil ik blijven doen. Mijn doel op langere termijn is Accountmanager worden bij een IT-bedrijf. Daarvoor moest ik eerst mijn salestechnieken op orde krijgen. Dat is gelukt. Om verder te komen wil ik goed Engels kunnen spreken. Daarom zet ik nu een volgende stap: ik ga werken voor de Nederlandse markt maar in Dublin wonen, waar ik dagelijks Engels moet spreken. Ik wilde nog niet weg, maar dit kwam toevallig op m’n pad.

Jammer dat je ons gaat verlaten. Wat ga je precies doen?

Ik word Business Development Representative bij Workday in Dublin; dat is een organisatie die onder andere HR-software maakt. Daar ga ik alles oppakken wat via Marketing binnenkomt. Ik ga MQL’s nabellen, leads nurturen en events bijwonen. Daarnaast krijg ik lijsten aangeleverd om koud te bellen. Mijn plan is om op termijn intern door te groeien naar de rol van Junior Accountmanager.

Welke ervaringen die je bij Paddls hebt opgedaan neem je mee?

Van een project voor Google heb ik geleerd dat het niet allemaal komt aanwaaien. Dat je zelf aan de bak moet om een project tot een succes te maken. Verder heb ik in mijn tijd bij Sales superveel geleerd. Vanuit de trainingen die je krijgt als je binnenkomt heb ik geleerd hoe je een gesprek moet voeren. Maar daarna begint het pas.

Ik heb echt heel erg veel geleerd bij Paddls, zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Het is de ideale stap voor iemand die wil werken in sales. Ik vertel aan de telefoon dat het een goede springplank is voor een salescarrière, maar dat is ook echt zo. Ik heb heel snel stappen gemaakt hier. Als ik sportleraar was geweest, dan had ik deze vervolgstap nooit kunnen maken. Het bellen lijkt misschien saai, maar je moet volhouden dan leer het vanzelf.

Wat ga je het meeste missen van Paddls?

De collega’s. Ik ben net voor de coronatijd binnengekomen en heb in het begin maar een maand op kantoor gezeten. Desondanks heb ik het als een warm bad ervaren. Hier zijn de lijnen kort en staat de deur van de directeur altijd open. Er is gezonde concurrentie onderling, maar iedereen helpt elkaar. Het werken bij Paddls heb ik altijd als heel fijn ervaren. Er is een leuke, open sfeer. Je kunt met iedereen een babbeltje maken.

 

Wil jij ook snel(ler) carrière maken?
Wil je ook doorgroeien in de sales en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures! We zijn altijd op zoek naar nieuwe sales helden.

 

Auteur: Laura Straver
Marketing & Communicatie
Professional
Laura houdt zich graag bezig met tekst en beeld. Ze zorgt voor een professioneel (online) visitekaartje van Paddls.