Sanne vertelt over haar stageperiode bij Paddls

20 mei 2021 | leestijd: 3 minuten

Mijn naam is Sanne, ik ben 21 jaar en studeer AD Communicatie aan de Avans Academie in ’s-Hertogenbosch. Voor mijn afstudeerstage heb ik 20 weken stage gelopen bij Paddls als Marketing en Communicatie stagiaire. Door alle coronamaatregelen heb ik helaas niet fulltime op kantoor kunnen werken, maar werkte ik vooral thuis. Gelukkig ben ik door iedereen die ik heb ontmoet met open armen ontvangen.

Stagedag

De werkdag begint tussen 8:00 en 9:00 uur. Je werkt altijd 8 uur op een dag, maar je kunt zelf beslissen hoe laat je wilt beginnen. Het kantoorpand van Paddls ligt dichtbij station Prinsenbeek, wat maar een paar minuten lopen is als je met de bus of trein komt. Zelf ging ik met de auto naar kantoor. Ook op deze manier is het goed te bereiken, omdat Paddls over een eigen parkeerplaats beschikt.

Paddls bestaat uit ongeveer 50 werknemers. Er heerst een positieve en relaxte sfeer. Iedereen staat open voor elkaar en maakt graag een praatje met je. Omdat er twee verdiepingen zijn, zie je elkaar niet altijd. In de middag heb je 45 minuten pauze, die start om 12.30 uur. Dan is er de mogelijkheid om elkaar te zien en te spreken. Je kunt ervoor kiezen om in de kantine te gaan zitten, te gaan tafeltennissen, te gaan wandelen of even naar de Albert Heijn te lopen die zich op circa 10 minuten loopafstand bevindt.

Helaas heb ik door de coronacrisis grotendeels thuisgewerkt in mijn stageperiode. Dit verliep gelukkig goed! Er werd rekening gehouden met of ik een goede thuiswerkplek had en of beschikte over de nodige attributen. Zelf had ik via Microsoft Teams meerdere keren per week contact met mijn stagebegeleidster Laura. Ook kon ik bij haar of bij andere collega’s altijd terecht. Hierdoor werd er toch nog een beetje onderling contact gehouden.

Werkzaamheden op de Marketing & Communicatieafdeling

De werkzaamheden die ik mocht uitvoeren waren erg verschillend en uiteenlopend. Iedere week was anders, wat het erg leuk en gevarieerd maakte. Ik heb mij voornamelijk beziggehouden met het beheren van de social mediakanalen, door hiervoor content te creëren en te zorgen dat er iedere week social media posts online kwamen te staan. Ook heb ik content gemaakt voor de website, bijvoorbeeld door blogs te schrijven, infographics te maken of door interviews te houden met collega’s.

Verder hield ik iedere week de (Digital) Round Table kalender bij. Dit is een dienstverlening van Paddls. Ik moest ervoor zorgen dat de kalender up to date was met alle (Digital) Round Tables die gaan plaatsvinden. Dit was een terugkomende taak tijdens mijn stageperiode.

Het lot lag vaak in mijn handen. Soms werd ik in het diepe gegooid, maar dat was alleen maar goed. Ik kreeg de vrijheid om aan de slag te gaan en om met eigen ideeën of inspiratie te komen. Op mijn uitgevoerde taken kreeg ik bruikbare feedback, waardoor ik iets gemakkelijk kon aanpassen of dat ik wist dat ik goed bezig was.

Afstudeeropdracht

Als afstudeeropdracht vanuit school moest ik een communicatieplan schrijven. Dit is een adviesplan voor Paddls, waarin de communicatie centraal staat. Ik kreeg de ruimte om hier iedere vrijdag aan te gaan werken. Ook moest ik een zestal procesopdrachten inleveren vanuit school. Deze opdrachten stonden centraal over een aantal competenties, zoals persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Het was tijdens mijn stageperiode erg belangrijk om aan die competities te voldoen. Denk hierbij aan het creëren van content of het opbouwen van zelfvertrouwen binnen een groot bedrijf.

Mijn afstudeeropdracht stond in het teken van het nog beter positioneren van Paddls als thought leader middels content marketing ten opzichte van concurrenten in de IT-sector. Ik heb daarom d.m.v. interne en externe analyses onderzoek gedaan om tot een concreet advies te komen. Dit is gelukt en hierdoor heb ik mijn stageperiode positief kunnen afsluiten.

Als ik terugblik op mijn stageperiode bij Paddls, blik ik daar met een positief gevoel op terug. Het thuiswerken was af en toe zwaar, maar dat hoort er denk ik nu eenmaal bij. Het was erg leerzaam, gezellig en uitdagend. Ik ben gestart in voor mij een onbekende branche, maar ik heb heel veel mogen leren.

Wat ik zou willen zeggen tegen studenten die nog op zoek zijn naar een stage of twijfelen over de IT-branche: ga de uitdaging aan! Je komt in een leuk team terecht, je wordt goed begeleid en je wordt een hele ervaring rijker.

Ook stage lopen?
Wil je ook stage lopen bij ons en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze stagevacatures! We zijn vaak op zoek naar nieuwe stagiaires.