10 vragen aan Yannick over zijn stage bij Sales

14 juni 2021 | leestijd: 2 minuten

Zou je je kort willen voorstellen?

Mijn naam is Yannick van Middelkoop, 20 jaar en ik woon in Rijen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, met name handballen. Ik  liep stage bij Paddls op de afdeling Sales.

Wat voor opleiding doe je?

Ik ben eerstejaarsstudent van de opleiding ‘Ondernemerschap en Retailmanagement’ op de Avans Hogeschool in Breda. Bij deze opleiding leer je hoe je het beste een eigen bedrijf kunt opstarten.

Hoelang heb je stage gelopen bij Paddls?

Het was een vrij korte stage, in totaal 30 dagen van 8 uur.

Hoe ben je bij Paddls terechtgekomen?

Vanuit Avans organiseren ze regelmatig een Career event, waarbij je als het ware kunt speeddaten met bedrijven die op zoek zijn naar een stagiaire. Daar ging ik in gesprek met Lot Peeters van Paddls. Toen Lot vertelde over Paddls leek het me interessant om daar stage te lopen, omdat ik graag wat meer wilde leren over sales en alles wat daarbij komt kijken.

Welke functie had je binnen Paddls en wat hield dat precies in?

Stagiaire sales. Dat hield in mijn geval in dat ik voor het Kennisnetwerk Partner Marketeers nieuwe leden zocht. Bij de nieuwe leden nam ik dan ook meteen een enquête af voor het jaarlijkse benchmarkonderzoek.

Zag je ergens tegenop voordat je hier kwam werken?

Nee ik zag nergens tegenop. Ik ging er open in en liet het gewoon op me afkomen.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op het behalen van ons target. Op de eerste dag hebben we, samen met onze stagebegeleider Simon van der Meulen, een target gesteld van tenminste 50 nieuwe leden en 50 afgenomen enquêtes. Dit hebben we drie weken voor het einde van onze stageperiode behaald!

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die overwegen om hier te solliciteren voor een stage?

Paddls is een leuk bedrijf met een gezellig team. Maar houd er rekening mee dat als je hier stageloopt op de salesafdeling, je belangrijkste activiteit bellen is. Het is dus fijn als je comfortabel bent met bellen, maar natuurlijk niet noodzakelijk want aan het eind van deze stage ben je dat zeker wel. Wat ik ook fijn vind aan Paddls is dat ze graag met je meedenken, als je op tijd aan je stagebegeleider doorgeeft dat je ook andere opdrachten wilt doen.

Wat vond je het leukste aan je werk bij Paddls?

Natuurlijk het contact dat je hebt met je collega’s. Maar wat ik het leukste vond om te doen is contact opnemen met prospects. Ik vond het namelijk leuk om tijdens het afnemen van een enquête door te vragen; zo krijg je geen standaard gesprek en leer je ook veel. De positieve reacties die je dan vervolgens terugkrijgt zoals “Wat een leuk netwerk!” en “Wat leuk dat jullie dit doen!” maken het helemaal af.

Zou je stage bij Paddls aanraden aan medestudenten?

Als je je wilt richten op sales, ga je bij Paddls een hoop leren. Je leert goed hoe je mensen nou het beste kan benaderen. Wel moet je ervoor openstaan om buiten je comfortzone te treden en de prospects gewoon benaderen.

 

Ook stage lopen?
Wil je ook stage lopen bij ons en werken in een gezellig team? Bekijk dan snel onze stagevacatures! We zijn vaak op zoek naar nieuwe stagiaires.